ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το επόμενο κύμα της πανδημίας την άνοιξη

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το επόμενο κύμα της πανδημίας την άνοιξη
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, δεν υπάρχει ακόμα ύφεση.
INTIME

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας είναι ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος - Τι είπε για το Πάσχα και το επόμενο κύμα

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας συνεχίζουν να δημιουργούν προβληματισμό στους επιστήμονες σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, δεν υπάρχει ακόμα ύφεση της πανδημίας αλλά αντίθετα υπάρχει ακόμα μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ.

«Η κατάσταση είναι ακόμα ανησυχητική και η πίεση στα νοσοκομεία μας εξακολουθεί να είναι μεγάλη αλλά όχι αυξανόμενη. Ωστόσο είναι τραγικό το γεγονός ότι καθημερινά θρηνούμε τόσα θύματα από την πανδημία. Κάτι που θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο κ. Καπραβέλος.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε αυτή την στιγμή δεν είναι να μιλάμε για το Πάσχα. Άλλωστε κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί μέχρι τότε. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προετοιμαστούμε για το επόμενο κύμα που θα έρθει τον Μάρτιο ή Απρίλιο και ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει να κάνει με ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος».

Ανησυχία για αύξηση νεκρών και πίεση στο ΕΣΥ

Παραμένει στη δίνη της μετάλλαξης Όμικρον όλη η χώρα, με τα νοσοκομεία της χώρας να εξακολουθούν να πιέζονται, ενώ αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 18.869 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 70 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 81, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.366 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 688 (58.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 558 (81.1%) είναι μη εμβολιασμένοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 130 (18.9%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.945 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 506 (ημερήσια μεταβολή -8.5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 526 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - Κατέληξε βρέφος δύο μηνών

Ρολόι της Αποκάλυψης: Στα 100 δευτερόλεπτα από τα μεσάνυχτα

Καιρός - Αρναούτογλου: Σασπένς τη Δευτέρα – Τα 2 σενάρια και η πιθανότητα για χιόνια στην Αττική