ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά της Καρδίτσας

κακοκαιρία Ελπίδα καρδίτσα
Χιόνια στην Καρδίτσα
karditsalive.net

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Δεν καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα στην Καρδίτσα, με τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά του νομού.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφερε τις πρώτες χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στα ορεινά και ημιορεινά της Καρδίτσας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα karditsalive.net, η ελαφρά χιονόστρωση σε στέγες και έδαφος ξεκινά περίπου από τα 150 μ. υψόμετρο και άνω, περίπου 5 εκατ. στα 800 μ. υψόμετρο κοντά στα 10 εκατ. στους αυχένες Αγ. Νικολάου και Τυμπάνου.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις καταγράφηκαν και τις μεταμεσονύκτιες ώρες στην Καρδίτσα χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τα μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας και τα μισθωμένα έχουν προχωρήσει στα ορεινά όπου απαιτούνταν σε καθαρισμούς των δρόμων και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Στα ορεινά ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα καθώς η θερμοκρασία είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στην Καρδίτσα στους 2 βαθμούς (έπεσε και στον 1 βαθμό λίγο μετά τα μεσάνυχτα) ενώ στην περιοχή του Μουζακίου μόλις 0.5 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μηδέν.

Σημειώνεται ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν και τις επόμενες ημέρες με την ανώτατη να κινείται ελάχιστα πάνω από το μηδέν ενώ τα ορεινά θα έχουν ολικό παγετό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποίηση Αρναούτογλου για την Εύβοια - Μισό μέτρο χιόνι μέχρι τη θάλασσα!

Φάρμα: Οι παίκτες πείνασαν και ήθελαν να σφάξουν τον κόκορα - «STOP» από Τανιμανίδη

Αποκαλυπτική Μυρτώ Αλικάκη: «Έχω κάνει σεξ στη μέση του δρόμου»

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χιόνια σε Υμηττό και Πάρνηθα - Ποιοι δρόμοι ειναι κλειστοί