ΕΛΛΑΔΑ

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Βαρύτατες κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και κατά άλλων προσώπων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου αλλά και άλλων προσώπωνπάνω από 10- έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία από κοινού, ενώ για πέντε εκ των εμπλεκομένων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στα πρόσωπα εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις συγκαταλέγονται στενά συγγενικά πρόσωπα του κ. Τσοχατζόπουλου. Τόσο η κόρη του, Αρετή, όσο και η σύζυγός του εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά δεν έχει εκδοθεί εναντίον τους ένταλμα σύλληψης. Όπως μάλιστα έλεγε ανώτερη δικαστική πηγή, τα στοιχεία βάσει των οποίων οι εισαγγελικές πηγές έκριναν ότι ο πρώην υπουργός είναι ύποπτος φυγής, είναι πολύ σοβαρά.

«Θα δείτε τις επόμενες ημέρες τι ακριβώς εννοούμε» τόνιζε με νόημα η δικαστική πηγή, προσθέτοντας ότι στην ογκωδέστατη δικογραφία περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πράξεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η δικογραφία δεν περιλαμβάνει στοιχεία μόνον για τον τρόπο απόκτησης του περιβόητου νεοκλασικού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αλλά για το σύνολο των αποκτημάτων του κ. Τσοχατζόπουλου (ακίνητη και κινητή περιουσία).

Τα στοιχεία για το σχηματισμό της δικογραφίας αντλήθηκαν και από την υπόθεση των υποβρυχίων, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχές χρησιμοποίησαν στοιχεία και από άλλες δικογραφίες, που είναι ανοιχτές και αφορούν σε σκανδαλώδεις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στην υπόθεση δεν υπάρχουν κατηγορίες για άμεση ή απλή συνέργεια, καθώς όλοι οι κατηγορούμενοι διώκονται από κοινού για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.

Διαβάστε επίσης:

Άλλες δύο συλλήψεις μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Πλάκες χρυσού και λίρες στο σπίτι της Αρετής Τσοχατζοπούλου

Η σύλληψη Τσοχατζόπουλου και τα γερμανικά υποβρύχια

Άκης Τσοχατζόπουλος: Από την παντοδυναμία στη σύλληψη

Άκης Τσοχατζόπουλος: Καρέ-καρέ η σύλληψη

Στην Εισαγγελία θα οδηγηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη ΓΑΔΑ ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη σύλληψη

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ένταλμα σύλληψης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο