ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας στο Newsbomb.gr για τους εγκλωβισμένους: Θα στραφούμε εναντίον Περιφέρειας και Αττικής Οδού

Κούγιας στο Newsbomb.gr για τους εγκλωβισμένους: Θα στραφούμε εναντίον Περιφέρειας και Αττικής Οδού
«Υπάρχουν δύο ποινικά αδικήματα»

Ο Αλέξης Κούγιας διευκρίνισε ότι, οι εγκλωβισμένοι οδηγοί δικαιούνται αποζημίωσης τόσο από τους ιδιώτες παραχωρησιούχους, όσο και από το Δημόσιο.

Ο Αλέξης Κούγιας σε συνομιλία του με το Newsbomb.gr έκανε γνωστό ότι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν την Δευτέρα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί του για να στραφούν εναντίον είτε της Περιφέρειας, είτε της Αττικής Οδού.

Ο γνωστός δικηγόρος στο ερώτημα αν μπορούν οι οδηγοί που ταλαιπωρήθηκαν τη Δευτέρα να βρουν το δίκιο τους και να αποζημιωθούν, είπε: «Υπάρχουν δύο ποινικά αδικήματα, το ένα είναι η διατάραξη ασφαλείας των συγκοινωνιών που είναι κακούργημα και το άλλο είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών που είναι πλημμέλημα. Και οποιοσδήποτε έχει την οποιαδήποτε ψυχική ταλαιπωρία από τον αποκλεισμό που είναι και σωματική ταλαιπωρία όταν έχει αποκλειστεί για ώρες και δεν κοιμάται, δεν ενεργείται, δεν πίνει νερό, έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση για την σωματική βλάβη την οποία υφίσταται. Αυτές είναι οι δύο νομικές διέξοδοι».

Διευκρίνισε δε ότι, οι πολίτες δικαιούνται αποζημίωσης τόσο από τους ιδιώτες παραχωρησιούχους, όσο και από το Δημόσιο.

«Αν έχει αποκλειστεί στην Αττική Οδό είναι η Αττική Οδός η επιχείρηση, αν έχει αποκλειστεί σε δρόμο της Περιφέρειας, αρμοδιότητα της Περιφέρειας, εναντίον της Περιφέρειας Αττικής».

Κλείνοντας, επιβεβαίωσε ότι, του «έχουν τηλεφωνήσει, αλλά λόγω του αποκλεισμού αυτή τη στιγμή... πρέπει να γίνει ειδική εξουσιοδότηση για να στραφούμε εναντίον τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Στυλιανίδης: Παρατείνεται η γενική αργία και την Τετάρτη (26/01)

Πλεύρης: Αναβολή των εμβολιασμών και την Τετάρτη (26/1)

Αττική Οδός: Έτσι θα έπρεπε να είχαν κάνει τον αποχιονισμό – Το παράδειγμα στην παραλιακή λεωφόρο

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων