ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλωβισμένοι για τέταρτη ημέρα οι κάτοικοι στο Χαλάνδρι - Οργισμένοι με τη στάση ΔΕΔΔΗΕ και δήμου

χαλάνδρι δρόμοι
Οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω χιονιού.
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Δεκάδες πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους για τέταρτη ημέρα στο Χαλάνδρι.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Οι κάτοικοι του Χαλανδρίου εξακολουθούν για τέταρτη ημέρα να είναι εγκλωβισμένοι, με τους δρόμους να μην αποχιονιστεί και τους πολίτες να αδυνατούν επί της ουσίας να βγουν από τα σπίτια τους, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την οργή τους.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο Newsbomb.gr ότι είναι χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα το απόγευμα. Χαρακτηριστικά είπε «έχουμε ειδοποιήσει. Το γράψαμε και στην πλατφόρμα. Χθες το βράδυ μας μίλησαν και μας είπαν να αναμένουμε, καθώς βρίσκονται στην περιοχή μας» και πρόσθεσε «Μας κοροϊδεύουν». Σημείωσε δε ότι δεν έχουν ακόμη καμία ενημέρωση.

Ένας άλλος κάτοικος μίλησε στο Newsbomb.gr, λέγοντας πως επίσης είναι χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα, ενώ σε κάθε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ τους απαντούν πως «έρχονται», ενώ υπογράμμισε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η θέρμανση.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που μεταφέρει το Newsbomb.gr και ο Νίκος Χριστοφάκης, υπάρχουν καλώδια πεσμένα ακόμα και μπροστά στις εισόδους κατοικιών.

Μια άλλη κάτοικος του Χαλανδρίου δήλωσε στο Newsbomb.gr «H κατάσταση είναι τραγική. Έπεσαν τα καλώδια. Επανειλημμένως ειδοποιήσαμε τη ΔΕΔΔΗΕ, τον δήμο και την πυροσβεστική», σημειώνοντας χαρακηριστικά «δεν λάβαμε καμία βοήθεια».

«Μας απάντησαν ότι θα στείλουν μηχανήματα. Έχουν περάσει δύο ημέρες. Έχουμε μικρό παιδί. Τα τρόφιμα είναι μέσα στο χιόνι. Δηλαδή πρέπει να πεθάνουμε; Πέντε λεπτά από την Κηφισίας είμαστε», είπε.

Δήμαρχος Χαλανδρίου στο Newsbomb.gr: Προσπαθούμε να ανοίξουμε τους δρόμους - Δεν ανταποκρίνεται ο ΔΕΔΔΗΕ

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσος, είπε ότι υπάρχουν 25 αναφορές για βλάβες στην ηλεκτροδότηση, αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Αναφερόμενος στο οδικό δίκτυο, είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται 11 μηχανήματα στους δρόμους, εκ των οποίων τα 7 είναι μισθωμένα, και γίνεται σταδιακή προσπάθεια για το άνοιγμα των δρόμων.

Ο κ. Ρούσσος επισήμανε ότι «ως δήμος μόνο μέσω μιας πλατφόρμας μπορούμε να καταχωρούμε επίσημα τα αιτήματα των δημοτών για βλάβες, καθώς στα τηλέφωνα δεν απαντάει κανένας».

Πού αλλού εντοπίζονται προβλήματα

Ασταμάτητα εργάζονται τα συνεργεία στο βόρειο και ανατολικό τμήμα του λεκανοπεδίου, καθώς δέχθηκε μεγάλο όγκο χιονιού, όμως και εκεί υπάρχουν ακόμη δρόμοι κλειστοί από το χιόνι, όπως στην Αγία Παρασκευή, στου Παπάγου-Χολαργού, στα Βριλήσσια, στην Πεντέλη, στην Κηφισιά, στον Διόνυσο, στο Μαρούσι, στην Παλλήνη και στον Γέρακα.

Σε πολλές περιοχές, η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που δεν βοηθάει, όπως στους δήμους του ανατολικού μετώπου του λεκανοπεδίου, δηλαδή Ζωγράφου, Ηλιούπολης και Βύρωνα. Ειδικά, στον δήμο του Βύρωνα υπάρχουν ακόμη αρκετά προβλήματα στην περιοχή του Καρέα.

Με δυσκολία η μετακίνηση στη Μεσογείων

Την ίδια ώρα, δύσκολη είναι η μετακίνηση στη Λεωφόρο Μεσογείων, όπου υπάρχουν κλαδιά στους δρόμους και παρκαρισμένα αυτοκίνητα, όπου μια διαδρομή 2χλμ υπολογίζεται σε 30 λεπτά.

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική

  • Λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών. (Aπό 07:20΄ ώρα της 22-01-2022).
  • Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο. (Πεντέλη). (Από 08:00΄ ώρα της 24-01-2022)
  • Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό. (Από ώρα 09:20΄ της 24-01-2022)
  • Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη. (Από ώρα 09:20΄ της 24-01-2022).
  • Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (Από ώρα 10:35΄ της 24-01-2022).
  • Επ. O Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από θέση Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (από 12:20 ώρα της 25-01-2022).
  • Επί της οδού Κοκκινοπούλου από το ύψος της οδού Αλέκου Παναγούλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη( Από ώρα 19:35 της 26-01-2022).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Πόλεμος» δήμων - ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

Λέκκας στο Newsbomb.gr: «Λεωφόρος εγκλωβισμού η Αττική Οδός - Κανένα επιχειρησιακό σχέδιο»