ΕΛΛΑΔΑ

Παναγοπούλου στο Newsbomb.gr: Δεκάδες χιλιάδες ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν από την Αττική Οδό

Παναγοπούλου στο Newsbomb.gr: Δεκάδες χιλιάδες ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν από την Αττική Οδό
Οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό διεκδικώντας μεγάλα χρηματικά ποσά
Intime News

«Έχουμε αναλάβει πάνω από 300 υποθέσεις εγκλωβισμένων οδηγών», επισημαίνει η δικηγόρος - Οι αποζημιώσεις των εγκλωβισμένων οδηγών μέσω δικαστικής οδού μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 100.000 ευρώ.

Η Αττική Οδός θα κληθεί να καταβάλει σε οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια αποζημιώσεις. Ωστόσο, όλο και περισσότεροι εγκλωβισμένοι στον πιο ακριβό δρόμο της Αττικής, είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό διεκδικώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, που φτάνουν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αντί να συμβιβαστούν με τα πενιχρά 2.000 που «κανόνισε» ο πρωθυπουργός με τον ιδιώτη παραχωρησιούχο.

Για το θέμα μίλησε στο Newsbomb.gr, η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου η οποία ανέφερε πως στο γραφείο της έχουν φτάσει μέχρι στιγμής πάνω από 300 υποθέσεις, «αλλά αυτό συνεχώς αλλάζει» καθώς αυξάνονται οι ταλανισμένοι πολίτες που εγκλωβίστηκαν, όχι μόνο στην Αττική Οδό, και ζητούν να κινηθούν νομικά.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως οι ανακοινώσεις περί αποζημίωσης 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό αφορούν στο όχημα, και όχι στους επιβάτες, διότι πολίτες εγκλωβίστηκαν όχι με το δικό τους αυτοκίνητο, αλλά συνεπέβαιναν σε άλλα οχήματα, όπως π.χ. εταιρικά. Η κα Παναγοπούλου ανέφερε ότι υπήρχαν εργαζομένοι που επέβαιναν σε βανάκι της εταιρείας και ήταν έξι άνθρωποι μαζί, επιστρέφοντας από τη δουλειά τους.

Στο ερώτημά μας αν θα μπορούσε η αποζημίωση να αγγίξει μέχρι και τις 100.000 ευρώ η κα Παναγοπούλου σχολίασε πως: «Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να φτάσουν σε πολύ μεγάλα ποσά», αλλά ωστόσο κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Όπως επεσήμανε, «περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η κυβέρνηση».

Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την Αττική Οδό και τα 2.000

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη στις 11.00 και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Αττική: Έκθετοι οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής