ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τον μονόλυκο στο Διόνυσο - Τι λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Λύκος
Αυτοί οι λύκοι κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να διασχίσουν ακόμη και 50 χιλιόμετρα
Intime News

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η παρουσία του μονόλυκου στον Διόνυσο, ο οποίος μάλιστα έχει επιτεθεί και έχει κατασπαράξει δυο σκυλιά στην περιοχή - Επιχείρηση ώστε να εντοπιστεί και να επιστραφεί στο δάσος από το οποίο προήλθε

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης στο Newsbomb.gr, μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις μαρτυρίες κατοίκων που είδαν τον μεγαλόσωμο λύκο, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες κατασπάραξε δυο σκυλιά της περιοχής.

«Έχουμε μιλήσει τόσο με το Δασαρχείο όσο και με ειδικούς για το θέμα», ανέφερε ο δήμαρχος Διονύσου, «σήμερα θα κάνουμε μια σύσκεψη για να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα».

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαφατέλης που μίλησε με ειδικούς επί του θέματος, πρόκειται για μονόλυκο ο οποίος τριγυρνάει τις τελευταίες μέρες στην περιοχή προκειμένου να βρει τροφή, «ελπίζω να τελειώσει το σκηνικό αυτό, έχει επιληφθεί το δασαρχείο για να τον πιάσουν και να τον πάνε στο δάσος», ανέφερε ο δήμαρχος.

Αυτοί οι λύκοι κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να διασχίσουν ακόμη και 50 χιλιόμετρα, «ποτέ δεν είχε ζωή ο λύκος στο βουνό της Πεντέλης ίσως προέρχεται για από την Πάρνηθα», ανέφερε ο κ Καλαφατέλης.

Για το επίπεδο συναγερμού που έχουν τεθεί οι κάτοικοι του Διονύσου ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φυλάξουν τα δεσποζόμενα ζώα και να υπάρχει γενικότερα μια επιφυλακή, αν και όπως τόνισε δεν γίνεται λόγος για επίθεση σε ανθρώπους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.