ΕΛΛΑΔΑ

Ευχάριστα νέα για τη μικρή φάλαινα - Ο «Σωτήρης» πλέει στην ανοικτή θάλασσα

Ευχάριστα νέα για τη μικρή φάλαινα - Ο «Σωτήρης» πλέει στην ανοικτή θάλασσα
Σύμφωνα με την ομάδας διάσωσης της οργάνωσης «Αρίων» μετά τη χορήγηση της θεραπευτικής αγωγής ο Ζιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης

Σε επιφυλακή λιμεναρχεία και ειδικοί για τη φάλαινα «Ζιφιός»

Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία της αρσενικής φάλαινας που εμφανίστηκε προ ημερών στον Άλιμο.

Σύμφωνα με την ομάδας διάσωσης της οργάνωσης «Αρίων» μετά τη χορήγηση της θεραπευτικής αγωγής ο Ζιφιός έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης γι αυτό το λόγο δεν έγινε και ο ακτινολογικός έλεγχος που είχε προγραμματιστεί στο ρύγχος του.

Ωστόσο, οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν σε επιφυλακή ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που η μικρή φάλαινα επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV μίλησαν το πρωί της Δευτέρας και οι Τάνια Δράκου και Κατερίνα Τοπούζογλου, μέλη της ΜΚΟ All for Blue, για όλα όσα έζησαν κατά την επαφή τους με το θηλαστικό.

«Ήταν μια συλλογική δράση, ήμασταν πολλές ομάδες εκεί για να βοηθήσουμε. Κάναμε όλοι βάρδιες και συνεργαστήκαμε για να τον κρατάμε σωστά και να τον προστατεύουμε. Αγαπάμε πάρα πολύ αυτό που κάνουμε και δεν θέλαμε να υποστεί τραύμα το ζώο, μιας και από κάτω είχε βράχια», σημείωσε η κυρία Τοπούζογλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.