ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κοντά στη σύλληψη των δραστών οι Αρχές - Τα στοιχεία που «έδειξαν» τους δολοφόνους

Θεσσαλονίκη: Κοντά στη σύλληψη των δραστών οι Αρχές - Τα στοιχεία που «έδειξαν» τους δολοφόνους
Θρήνος στη Θεσσαλονίκη για τον 19χρονο Άλκη
GR TIMES

Πολύ κοντά στη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονο Άλκη, που έπεσε νεκρός από μαχαιριά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι οι Αρχές .

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία τις εξελίξεις γύρω από τη στυγνή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτης (01/02), ο οποίος ξεψύχησε μέσα σε μια λίμνη αίματος από μαχαιριά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η σύλληψη των δραστών είναι θέμα χρόνου καθώς οι αστυνομικοί έχουν καταγεγραμμένη σε βίντεο την πορεία των δύο ύποπτων οχημάτων κατά την προσέγγιση και διαφυγή τους από το σημείο της δολοφονίας, ενώ φαίνεται πως έχουν αντλήσει σημαντικά στοιχεία από τις πινακίδες τους.

Παράλληλα, στην τράπεζα δεδομένων της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους έχουν αντιπαραβάλλει στοιχεία σεσημασμένων με υπόπτους.

Στην κατοχή τους βρίσκεται και το δρεπάνι από το οποίο κόπηκε η αρτηρία του 19χρονου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, να γίνει άμεση προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου.

Παρακάλαγε για οίκτο ο 19χρονος!

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Θεσσαλονίκης, μία γυναίκα άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 χθες το βράδυ καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Πρόκειται για μία κάτοικο της περιοχής στην οποία σημειώθηκε η επίθεση στους τρεις νεαρούς οπαδούς.

Επιπλέον, ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει στο Voria.gr ότι περίπου στη 1 ακούστηκε φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν και προσθέτει πως «όλα έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Παράλληλα, μία ακόμη γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, είπε: «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν ''πού είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία" και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το «Mega» το θύμα της άγριας επίθεσης, τα ξημερώματα της Τρίτης (01/02) στο Χαριλάου είχε δεχθεί χτυπήματα με τρομερή βαρβαρότητα. Ο θάνατός του προήλθε από μαχαιριά που βγήκε τη μηριαία αρτηρία, ωστόσο, η εξέταση έδειξε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιτία θανάτου.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το μένος των δολοφόνων ήταν μεγάλο και η Αστυνομία Θεσσαλονίκης έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την εύρεση των δραστών και για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: «Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…» και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι. Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα περιπολικό της άμεσης δράσης και βρήκε τους νεαρούς αιμόφυρτους να ζητούν βοήθεια. Οι αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Ο 19χρονος, όμως, αιμορραγούσε ακατάσχετα με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή πριν την άφιξη του ασθενοφόρου και της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ. Αντίθετα οι δύο φίλοι του άτυχου 19χρονου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Θρήνος στη Χαριλάου: Μπλούζες, κασκόλ και καπέλα του Άρη στο σημείο όπου ξεψύχησε ο 19χρονος

Δεκάδες φίλοι της ομάδας, μαθητές του κοντινού σχολείου αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας που έμαθαν για το σοκαριστικό γεγονός της δολοφονίας, σπεύδουν από νωρίς στο σημείο και εύχονται όλοι να βρεθούν άμεσα οι δράστες και φυσικά να μη ξανά υπάρξει ανάλογο περιστατικό.

Στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος, έχουν αφήσει, μεταξύ άλλων, και ένα αναμμένο τσιγάρο ενώ ένα σημείωμα γράφει: “Rest in peace”. Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας του νεαρού, η περιοχή της Χαριλάου θρηνεί και κάνεις δεν μπορεί να πιστέψει ότι κάποιος ή κάποιοι του αφαίρεσαν τόσο άδικα τη ζωή.

Ζέρβας: «Μαύρη» σελίδα για την πόλης μας η δολοφονία

«Μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας τη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην περιοχή Χαριλάου, καταδικάζοντας «με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την οπαδική βία, τις συμπλοκές, κάθε μορφής βίας».

«Είναι μια ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος», τονίζει ο κ. Ζέρβας σε δήλωσή του και καλεί τις αστυνομικές αρχές να πράξουν τα δέοντα, να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον ή τους δράστες και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές χωρίς να χαθεί χρόνος.

«Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε πρωτίστως τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και να αποτρέψουμε τέτοια εγκλήματα στο μέλλον. Δεν πρέπει τέτοιες εγκληματικές πράξεις να αμαυρώσουν τον αθλητισμό, να αποξενώσουν τη φίλαθλη κοινότητα από τα αθλητικά δρώμενα. Οι πρωταγωνιστές, αθλητές και φίλαθλοι αγωνίζονται, κρατούν σημαίες και λάβαρα μέσα στα γήπεδα - όχι μαχαίρια και όπλα στους δρόμους της πόλης», συμπληρώνει.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι», καταλήγει, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του 19χρονου που έχασε τη ζωή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο