ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Λιγνάδη: Διέκοψε για τις 25 Φεβρουαρίου

Δίκη Λιγνάδη: Διέκοψε για τις 25 Φεβρουαρίου
Ανακοινώθηκαν τέσσερις ακόμη συνεδριάσεις
Intime News

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, η έδρα επανήλθε και ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο θα διακόψει για τις 25 Φεβρουαρίου 2022.

Μάλιστα, ανακοινώθηκαν τέσσερις ακόμη συνεδριάσεις για 3, 4, 18 και 28 Μαρτίου. Υπέρ του αιτήματος διακοπής της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη εισηγήθηκε ο εισαγγελέας της έδρας, ενώ λίγο νωρίτερα νομιμοποιήθηκαν οι συνήγοροι των τεσσάρων θυμάτων, που ζήτησαν να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας.

«Διαφωνούμε με το αίτημα, όσο και αν κατανοούμε το πρόγραμμα του συναδέλφου. Αν ληφθεί υπόψη το πρόγραμμα αυτό, θα ζητούνται συνεχώς διακοπές. Είναι πρακτικώς αδύνατον να βρεθούν οι συνεδριάσεις. Αυτό ισοδυναμεί με αίτημα αναβολής. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί διακαώς να γίνει η δίκη, και από την άλλη ο συνήγορος του αναφέρει στα ΜΜΕ ότι θα ζητήσει ενός μηνός διακοπή, προκαταλαμβάνοντας την απόφαση του δικαστηρίου σας. Ή ξέρει ότι δε θα αθωωθεί και σου λέει ένα μήνα παραπάνω τι πειράζει ή θέλει να εξαντλήσει το 18μηνο και να βγει έξω», ανέφερε ο συνήγορος δυο εκ των θυμάτων Γιάννης Βλάχος κάνοντας λόγο για διακοπή σκοπιμότητας.

«Είναι η πρώτη δίκη στον κόσμο που θα έχουμε βιασθέντα άνδρα. Αφορά όλο αυτό ένα παγκόσμιο κίνημα για την εδραίωση ενός τρίτου φίλου. Είμαστε βέβαιοι για την αθώωση του κατηγορουμένου. Η δίκη δεν αφορά την κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο και τα φερόμενα ως θύματα του» απάντησε ο Αλέξης Κούγιας.

Στο δικαστήριο ήταν «παρών» ο αδελφός του κατηγορουμένου Γιάννης Λιγνάδης, ενώ στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε και η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου.

Γιούχαραν τον ηθοποιό κατά την είσοδό του στο Εφετείο

Λίγο μετά τις εννέα το πρωί της Παρασκευής (11/2) έφτασε στη Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να λογοδοτήσει για τις βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται. Από τη Λουκάρεως, ο Δημήτρης Λιγνάδης, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, οδηγήθηκε με τα πόδια στο δικαστήριο και δεν γλίτωσε τις αποδοκιμασίες, αφού κόσμος που ήταν στο σημείο του φώναξε «αλήτη, αλήτη», όταν τον είδε.

Μόλις μπήκε στη δικαστική αίθουσα, πρόσωπο του φιλικού του κύκλου του έπιασε το χέρι με τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν και τον κατηγορούμενο να οδηγείται στο εδώλιο.

Επεισόδιο κατά την έξοδο από το δικαστήριο

Κατά την έξοδο του Αλέξη Κούγια από το κτήριο του Πρωτοδικείου, ομάδα νεαρών που είχαν έρθει για να συμπαρασταθούν στους καταγγέλλοντες, επιτέθηκαν φραστικά κατά του υπερασπιστή του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ κάποιος άδειασε πάνω στο δικηγόρο ένα μπουκάλι νερό. Το περιστατικό έληξε με τον κ. Κούγια να απομακρύνεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Στα δικαστήρια υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας - Οι πρώτες εικόνες