ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Με λογική Ευρώπης η χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση, διασκέδαση, γήπεδα

Άρση μέτρων: Με λογική Ευρώπης η χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση, διασκέδαση, γήπεδα
Σε εισήγηση για άρση μέτρων αναμένεται να καταλήξει η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην επόμενη φάση της άρσης μέτρων που θα συζητηθεί σήμερα από τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων

Τη λογική που επικρατεί ως προς την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

«Θα ακολουθήσομε την τάση που υπάρχει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο» εξήγησε ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά το πρωί της Τετάρτης τονίζοντας ότι «υπάρχει αποκλιμάκωση σε βασικά μεγέθη για την πανδημία».

Οπότε, όπως εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου, η χώρα μας θα ακολουθήσει προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των μέτρων σε εστίαση, διασκέδαση και γήπεδα (σ.σ. με την αύξηση της πληρότητας).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τα καρναβάλια και απάντησε ότι «δεν θα γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις όπως προ κορονοϊού. Είπαμε πως πηγαίνουμε προς χαλάρωση αλλά σε ορισμένα βασικά πράγματα πρέπει να υπάρχει μια διαφορετική λογική».

Άρση μέτρων: Οι δείκτες που «δείχνουν» χαλάρωση

Χαρακτηριστικό της αποκλιμάκωσης στους λεγόμενους «σκληρούς δείκτες» το γεγονός ότι χθες, Τρίτη οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με COVID-19 μειώθηκαν κατά περισσότερους από 400 σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα ενώ το ίδιο συνέβη και με τον αριθμό των διασωληνωμένων που ήταν μειωμένος κατά 35.

Την ίδια ώρα η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται στο 73,54% και στις απλές κλίνες στο 54,88% με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τρίτης, στους 489.

«Νομίζω και οι ειδικοί θεωρούν ότι από εδώ και πέρα αρχίζει μια χαλάρωση. Ήπια, δεν πάμε απότομα, δεν απελευθερώνουμε τα πάντα» τόνισε από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία υπενθύμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ότι και στην Ευρώπη πάνε γενικά προς χαλάρωση των μέτρων, με όποιον ρυθμό ταιριάζει σε κάθε χώρα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η απελευθέρωση αφορά κυρίως τους εμβολιασμένους, όχι τους μη εμβολιασμένους και αυτό θα συνεχιστεί με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια πλήρης ελευθερία μέχρι τον Μάρτιο για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αυτό που θα εισηγηθούν σήμερα οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας είναι η αύξηση στο 50% της χωρητικότητας στα γήπεδα καθώς και η απελευθέρωση των σχολικών εκδρομών ενώ για τα καρναβάλια, το πιο πιθανό είναι να επιτραπούν οι εκδηλώσεις, ενώ οι παρελάσεις δε θα πραγματοποιηθούν.

Σε ό,τι αφορά στην όρθια διασκέδαση αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι μέλη της επιτροπής δεν θέλουν να θίξουν το θέμα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα θα θέσει η κυβέρνηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λινού στο Newsbomb.gr: Γιατί δεν θα χτιστεί τείχος ανοσίας – Άρση μέτρων με μεγάλη προσοχή

Οικονόμου στο Newsbomb: Μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση – Οι σκέψεις για γήπεδα, καρναβάλια, διασκέδαση

Άρση μέτρων - Γκάγκα: Πάμε σε προσεκτική χαλάρωση - Δεν απελευθερώνονται τα πάντα