ΕΛΛΑΔΑ

Τσικνοπέμπτη 2022: Τα μέτρα σε ταβέρνες και εστιατόρια

Τσικνοπέμπτη 2022: Τα μέτρα σε ταβέρνες και εστιατόρια
Τι θα γίνει με τις Απόκριες
Pixabay

Τι αλλάζει από το Σάββατο (19/2) σε γήπεδα, τηλεργασία, διασκέδαση - Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

Νέα χαλάρωση στα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού αποφάσισε η κυβέρνηση που αποδέχτηκε τη σχετική εισήγηση των ειδικών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης:

  • Επιστρέφουν οι όρθιοι θαμώνες στη διασκέδαση. Στην τελευταία συνεδρίασή τους πάντως οι ειδικοί έδωσαν το «πράσινο» φως ώστε να μην υπάρχει περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι.
  • Επανεκκινούν οι σχολικές διαδρομές.
  • Χωρητικότητα στα γήπεδα στο 50%. Σήμερα στα γήπεδα επιτρέπεται η κάλυψη μόνο σε ποσοστό 10% και με όριο τα 1000 άτομα.
  • Τηλεργασία 20% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι λεπτομέρειες θα αποσαφηνίζονται στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί ενώ η επιτροπή θα συνεδριάσει και αύριο, εξετάζοντας επιμέρους αιτήματα.

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%. Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πλεύρης.

Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

Έτσι, ενόψει της Τσικνοπέμπτης στις 24 Φεβρουαρίου και της Καθαράς Δευτέρας στις 7 Μαρτίου, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό καθήμενων ανά τραπέζι ενώ επιστρέφουν οι όρθιοι θαμώνες στη διασκέδαση. Πράγμα που σημαίνει ότι οι εορτασμοί φέτος θα γίνουν με ανοιχτή την εστίαση και με μεγάλες παρέες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάρωση μέτρων: «Ναι» σε όρθιους στη διασκέδαση - Τι θα γίνει με γήπεδα, σχολικές εκδρομές