ΕΛΛΑΔΑ

Τάσος Καραντάκος: Ο 27χρονος Έλληνας που αναδεικνύει την άλλη όψη της γης

Τάσος Καραντάκος
Στην περιοχή San Cristobal στο Μεξικό
Newsbomb.gr / Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Ο Τάσος Καραντάκος ξεκίνησε από την Σιγκαπούρη και από τότε έχει «οργώσει» τον πλανήτη - Φτιάχνει φιλμ και ντοκιμαντέρ θίγοντας θέματα που επηρεάζουν την ζωή όλων μας.

Είναι μόλις 27 χρονών και έχει ταξιδέψει σε 30 χώρες. Η είδηση δεν είναι αυτή αλλά ότι από τις χώρες αυτές αναδεικνύει θέματα, τα κινηματογραφεί και ουσιαστικά φτιάχνει εξιδεικευμένα ντοκιμαντέρ και όλα αυτά μόνος του. Ο λόγος για τον Τάσο Καραντάκο ο οποίος δηλώνει Founder of agreeksolo.com & Content Creator.

Ο ίδιος μιλά στο Newsbomb.gr για το εγχείρημα του, για τις προσδοκίες του αλλά και για το τελευταίο του project που ήταν στο Μεξικό και ανέδειξε την υπεραλίευση.

Ταξιδεύεις στον κόσμο σε χώρες που δύσκολα πάει κάποιος και αναδεικνύεις θέματα μεγάλα. Πως προέκυψε αυτό;

«Το πρώτο ταξίδι μου χωρίς εισιτήριο επιστροφής ήταν το Νοέμβριο του 2019 όταν και πέταξα για την Σιγκαπούρη με σκοπό να ξεκινήσω το brand του «A Greek Solo» και να ξεκινήσω να καταγράφω ιστορίες που δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό. Η χώρα που άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι τόσο ως δημιουργός όσο και ως άνθρωπος ώστε να καταλήξω να κάνω ντοκιμαντέρ σήμερα ήταν η Βιρμανία. Εκεί πραγματοποίησα ένα φωτογραφικό project με θέμα την αρχαία παράδοση μίας ομάδας γυναικών που κάνουν τατουάζ στο πρόσωπο στην επαρχία Chin State. Fast forward στο σήμερα και εκείνη η σπίθα που δημιουργήθηκε το 2019 έχει εξελιχθεί σε μεγαλύτερες παραγωγές που καλύπτουν εξίσου ενδιαφέροντα θέματα».

Ουσιαστικά κάνεις ντοκιμαντέρ με δικά σου μέσα;

«Αυτή την στιγμή ναι. Με δικά μου μέσα και τεχνικά και οικονομικά. Πραγματοποιώ όλες τις παραγωγές μόνος μου - από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτή την περίοδο, βέβαια, ψάχνω ενεργά χρηματοδότηση για τα επόμενα projects μου ώστε να είμαι σε θέση να δημιουργήσω μία ομάδα και να ανεβάσω το επίπεδο των παραγωγών μου».

Πόσο χρονών είσαι;

«Είμαι 27».

Πόσα ταξίδια έχεις κάνει και ποιες είναι οι θεματικές σου;

«Τα ταξίδια είναι πραγματικά πολλά. Αν μιλάμε για χώρες, έχω βρεθεί σε 30 μέχρι στιγμής, αλλά μπορώ πλέον με σιγουριά να πω ότι ο αριθμός των χωρών που έχει βρεθεί κάποιος δεν έχει τόση σημασία όσο το τι έχει μάθει από αυτά τα ταξίδια. Οι θεματικές διαφέρουν από χώρα σε χώρα αλλά έχουν ένα κοινό: είναι θέματα τα οποία δύσκολα κανείς βρίσκει στις ειδήσεις ή το διαδίκτυο».

Το τελευταίο στο Μεξικό ήταν τι θέμα ανέδειξες;

«Βρισκόμουν στο Μεξικό για συνολικά 10 μήνες οπότε είχα την ευκαιρία να καταγράψω ποικίλα θέματα σε μία σειρά ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων. Πρόσφατα δημοσίευσα στο κανάλι μου το 1ο από τα 4 επεισόδια της σειράς που έχει να κάνει με την υπεραλίευση που υπάρχει στην χώρα - το παράνομο ψάρεμα για να το πούμε με πιο απλά λόγια».

Αυτό που κάνεις που καταγράφεις με την κάμερα σου και ντύνεις με το λόγο σου θέματα, είναι μια μορφή δημοσιογραφίας;

«Δεν θα αποκαλούσα τον εαυτό μου δημοσιογράφο αλλά αυτό που κάνω είναι ουσιαστικά μία μορφή σύγχρονης δημοσιογραφίας. Από την έρευνα, τις συνεντεύξεις που πραγματοποιώ με τους ντόπιους μέχρι την κινηματογράφηση του εκάστοτε θέματος».

Αλήθεια πως καταφέρνεις και ανταπεξέρχεσαι οικονομικά σε τόσο δαπανηρά ταξίδια;

«Παράλληλα με τα ταξιδιωτικά βίντεο που δημοσιεύω δουλεύω ως freelancer. Κάνω βίντεο ή βγάζω φωτογραφίες για επιχειρήσεις ανά τον κόσμο που χρειάζονται περιεχόμενο για τα δικά τους social media. Να σημειώσω βέβαια ότι ο τρόπος που ταξιδεύω κάθε άλλο παρά δαπανηρός είναι. Ταξιδεύω με πολύ χαμηλό budget ώστε να μπορώ να επεκτείνω τον χρόνο που βρίσκομαι στον δρόμο όσο περισσότερο μπορώ. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιες φορές θα κοιμηθώ σε ένα van σε κάποιο parking lot της Αμερικής ή σε μία σκηνή σε κάποιο βενζινάδικο στην επαρχία του Μεξικού. Με λίγα λόγια δεν είναι όλα όπως φαίνονται».

Ποιο θα είναι το επόμενο και τι θέμα θα καλύψεις;

«Το επόμενο project μου θέλω να είναι στο Πακιστάν, αλλά δεν είναι επιβεβαιωμένο ακόμα - βρίσκομαι σε στάδιο έρευνας. Το επόμενο βίντεο που θα βγει, βέβαια, θα είναι το 2ο επεισόδιο από την σειρά ντοκιμαντέρ που γύρισα στο νότιο Μεξικό».

Ποιο ταξίδι είναι αυτό που ονειρεύεσαι και πως θα το κάνεις;

«Προσωπικά δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο προορισμό στο μυαλό μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ανακαλύπτω και στην συνέχεια να αναδεικνύω ενδιαφέρουσες ιστορίες ανά τον κόσμο μαθαίνοντάς τες πάντα μέσα από τα μάτια των ντόπιων».

Ακολουθήστε τον Τάσο Καραντάκο στο Instagram: https://www.instagram.com/agreeksolo/

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.