ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Επιβάτης που σώθηκε από το πλοίο, είχε διασωθεί και από το Norman Atlantic

Euroferry Olympia
Το φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα
InTime

Euroferry Olympia: Ένας από τους επιβάτες που σώθηκαν από το φλεγόμενο πλοίο είχε βιώσει μια ανάλογη τρομακτική εμπειρία το 2014 όταν και πάλι είχε βρεθεί σε πλοίο που πήρε φωτιά.

Ήταν 28 Δεκεμβρίου 2014 όταν το Norman Atlantic βρισκόταν στο στενό του Οτράντο στην Αδριατική και έπιασε φωτιά εν πλω. Από την πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, ενώ κάποιοι αγνοούμενοι δεν βρέθηκαν ποτέ. Ένας από τους διασωθέντες, κάτι περισσότερο από επτά χρόνια μετά βίωσε ξανά την ίδια τραγωδία.

Βρέθηκε ως επιβάτης στο Euroferry Olympia, το οποία εξακολουθεί να φλέγεται ανοικτά της Κέρκυρας. «Το βράδυ βγαίνουμε από την Ηγουμενίτσα κοντά στις 2, όμως στις 3.30 μας ξύπνησαν και είπαν ότι καίγεται το καράβι. Τουλάχιστον ήταν οργανωμένα (σ.σ. εννοεί την απομάκρυνση των επιβατών)», ανέφερε στην τηλεόραση του Alpha.

«Το πλήρωμα ήταν ψύχραιμο και βγήκαμε αμέσως. Αισθάνομαι τυχερός, γιατί γλίτωσα την ζωή μου. Το επαγγελματικό κομμάτι όμως μένει πίσω», πρόσθεσε.

Ο ίδιος, που είναι επαγγελματίας οδηγός φορτηγού, σχολίασε πως το δικό του όχημα έχει καεί και υπογράμμισε ότι είναι το δεύτερο που χάνει με τον ίδιο τρόπο μέσα σε λίγα χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Η κατάσταση των διασωθέντων από το Euroferry Olympia - Ένας από τους 10 νοσεί από κορονοϊό

Euroferry Olympia: Τουλάχιστον 278 διασωθέντες - 11 οι αγνοούμενοι, ανάμεσά τους 3 Έλληνες

Κέρκυρα: Δραματική επιχείρηση στο Eyroferry Olympia για τους 2 εγκλωβισμένους - Σπεύδει η ΕΜΑΚ

Euroferry Olympia: Η ανακοίνωση της Grimaldi για τη φωτιά στο πλοίο της