ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Εξιτήριο πήρε ο ένας πυροσβέστης της ΕΜΑΚ που έσωσε αγνοούμενους - Νοσηλεύεται ο δεύτερος

To φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα
To φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα

Ηρωικές προσπάθειες κάνουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ για να σώσουν τους εγκλωβισμένους επιβάτες απο το φλεγόμενο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia» στην Κέρκυρα.

Άνδρες της ΕΜΑΚ έσπευσαν στο πλοίο Euroferry Olympia προκειμένου να προσεγγίσουν τους οδηγούς οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ δύο από τους άνδρες που κατάφεραν να σώσουν από το φλεγόμενο πλοίο δύο αγνοούμενους, νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους διασώστες πήρε εξιτήριο πριν από λίγη ώρα, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται ακόμη.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Με το πρώτο φως της ημέρας οι προσπάθειες εντάθηκαν.

Ένας Αφγανός μετανάστης που δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών και ένας Βούλγαρος οδηγός απεγκλωβίστηκαν τελικά από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Πλακιωτάκης: Από την Αθήνα οι τρεις Έλληνες αγνοούμενοι

Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Κ Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις για την επιχείρηση κατάσβεσης και διάσωσης επιβαινόντων στο πλοίο, γνωστοποιώντας ότι οι τρεις Έλληνες που αγνοούνται είναι από την Αθήνα και είναι οδηγοί φορτηγών.

Τα αίτια πρόσθεσε θα διερευνηθούν για να εντοπιστούν τα λάθη και οι παραλείψεις που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε επίσης πως ακόμα υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο. «Όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και ρυμουλκηθεί το πλοίο θα έχουμε καλύτερη εικόνα της κατάστασης», σημείωσε.

Η ανακοίνωση της Grimaldi για τη φωτιά στο πλοίο

Ανακοίνωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά στο Euroferry Olympia εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία Grimaldi.

Όπως αναφέρει η πυρκαγιά ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία και το προσωπικό της κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Euroferry Olympia: Τα 4 κρίσιμα ερωτήματα για τα αίτια και το τρομακτικό σενάριο