ΕΛΛΑΔΑ

Κάνουν «έξωση» σε μαθητές από το σχολείο του Ζαμπέτα στο Αιγάλεω γιατί ο δήμος δεν πληρώνει ενοίκια

Κάνουν «έξωση» σε μαθητές από το σχολείο του Ζαμπέτα στο Αιγάλεω γιατί ο δήμος δεν πληρώνει ενοίκια
Πρωτόδικα το δικαστήριο δικαίωσε τους συγγενείς του Γιώργου Ζαμπέτα, ενώ η υπόθεση στο Εφετείο θα εκδικαστεί την 1η Μαρτίου 2022.
debater.gr

Το Εφετείο αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες η τύχη του 9ου δημοτικού σχολείου στο Αιγάλεω, με τους μαθητές να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός σχολικών αιθουσών.

Οι γονείς ανησυχούν, καθώς οι μικροί μαθητές αλλά και οι δάσκαλοί τους ενδέχεται να μετακινηθούν σε σχολεία, που μπορεί να είναι ακόμα και χιλιόμετρα μακριά.

Το κτίριο, όπου στεγάζεται το εν λόγω σχολείο, ανήκει σε τέσσερις οικογένειες του μεγάλου συνθέτη Γιώργου Ζαμπέτα και όπως καταγγέλλουν από τον Ιούλιο του 2020 το Δημόσιο σταμάτησε να καταβάλει τα ενοίκια.

Πρωτόδικα το δικαστήριο δικαίωσε τους συγγενείς του Γιώργου Ζαμπέτα, ενώ η υπόθεση στο Εφετείο θα εκδικαστεί την 1η Μαρτίου 2022.

Μιλώντας στο DEBATER, η πλευρά Ζαμπέτα επισημαίνει πως “ακούγεται σαν έξωση, η πραγματικότητα είναι ότι έληξε η σύμβαση με το Δημόσιο. Δεν υπάρχει συμβόλαιο και το δημόσιο σταμάτησε να το πληρώνει. Το Δημόσιο μας χρωστάει από τον Ιούλιο του 2020 τα λεφτά της μηνιαίας αποζημίωσης χρήσης. Από το 2018 μας έχει μεταφέρει έμμεσα ότι δεν τους ενδιαφέρει να συνεργαστούμε. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν πίστευε ότι έχουμε ανείσπρακτα ενοίκια από το δημόσιο. Το δημόσιο κάνει ‘κατάληψη’ της περιουσίας μας“.

Προφανώς το σχολείο θα ‘χαθεί’ με τα παιδιά μας να υποχρεωθούν να βρουν άλλα σχολεία για να μαθητεύσουν” επισημαίνουν από την πλευρά τους οι γονείς.

Την ίδια ώρα, το 7ο δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω υπολειτουργεί λόγω σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό του 2019.

Μάλιστα, ο δήμος ξεκίνησε την αποκατάσταση των ζημιών μόλις λίγες ημέρες πριν. “Τέλος η κοροϊδία που δεχόμαστε όλο αυτό το διάστημα. Όλοι οι γονείς φοβούνται τι θα γίνει με έναν νέο σεισμό” καταγγέλλει η ένωση γονέων & κηδεμόνων του σχολείου.

Αιγάλεω: “100 μαθητές και εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολική στέγη”

Η πρόεδρος της ένωσης γονέων & κηδεμόνων Αιγάλεω, Βιργινία Γεωργοπάνου, μίλησε για τη συνολική εικόνα στον δήμο Αιγάλεω: “Είχαμε τα σεισμόπληκτα από τον σεισμό του Ιουλίου του 2019 που από τότε τέσσερα σχολικά συγκροτήματα δεν λειτουργούν έκτοτε και είναι για κατεδάφιση με τα παιδιά μας ‘μπαλάκι’, από εδώ και από εκεί, σαν πρόσφυγες στην πόλη τους“.

Τώρα έχουμε εκτός των άλλων και την έξωση στο 9ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω, που σημαίνει ότι 100 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους μένουν χωρίς σχολική στέγη. Αδιανόητο εν έτη 2022! Δεν μας περισσεύει κανένα σχολείο” προσθέτει η κυρία Γεωργοπάνου.

Πήγη: debater.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.