ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η υπόθεση της Τζωρτζίνας «ξεκλειδώνει» την έρευνα – Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Πάτρα: Η υπόθεση της Τζωρτζίνας «ξεκλειδώνει» την έρευνα – Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.

Στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας εστιάζουν την έρευνά τους οι αστυνομικοί που έχουν στα χέρια τους το φάκελο της υπόθεσης με τους τρεις θανάτους παιδιών στην Πάτρα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν στο Newsbomb.gr ότι «μπορεί φαινομενικά να πιστεύουν πολλοί ότι η έρευνα κινείται με αργούς ρυθμούς, ωστόσο, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την έρευνα από το μηδέν. Πήραν στα χέρια τους φακέλους των θανάτων των τριών παιδιών και άρχισαν να ξεσκονίζουν τα στοιχεία. Αυτό απαιτούσε χρόνο. Πλέον υπάρχει εικόνα και έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνεται η έρευνα. Καθοριστικές για την έκβαση της υπόθεσης θα είναι οι καταθέσεις που θα ληφθούν και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Ένα μέρος της εξέτασης έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο εκκρεμούν οι τοξικολογικές και οι ιστολογικές εξετάσεις. Υπάρχει η εκτίμηση ότι η εξακρίβωση των αιτιών θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας μπορεί να ξεκλειδώσει την έρευνα».

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να εξετάσουν τις «συμπτώσεις» σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου των παιδιών. Δηλαδή, θα ερευνηθούν τα «κοινά σημεία» μεταξύ των τριών υποθέσεων. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι ήδη έχει γίνει έρευνα γι’ αυτά τα «κοινά σημεία» και εξετάζεται εάν πρόκειται για συμπτώσεις ή όχι. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν:

  1. οι ημερομηνίες και οι ημέρες θανάτου των παιδιών,
  2. η παρουσία προσώπων στο χώρο όπου κατέληξαν τα παιδιά,
  3. η επιλογή των δωματίων στα νοσοκομεία,
  4. τυχόν αναφορές στους γιατρούς από το περιβάλλον των παιδιών που μπορεί να ήταν αναληθείς.
  5. το κληρονομικό ιστορικό παθήσεων των παιδιών

Σε πρώτη φάση έμφαση δίνεται στις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ γίνεται προσπάθεια εντοπισμού κοινών «σημείων» με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι τα γρήγορα συμπεράσματα από ορισμένους δεν βοηθούν την έρευνα. «Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την Τζωρτζίνα θα κρίνουν πολλά για την εξέλιξη της υπόθεσης και όσον αφορά στους θανάτους των αδελφών της. Επίσης, στο επόμενο στάδιο των ερευνών θα κριθεί εάν πρέπει να γίνει ή όχι κάποια εκταφή», προσθέτει αρμόδια πηγή.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα προσπαθήσουν σε πρώτη φάση να πάρουν καταθέσεις από περίπου 20 ανθρώπους που συνδέονται με την υπόθεση και μπορούν να συνεισφέρουν στην έρευνα. Κυρίως ιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, νοσηλευτές και ιατροδικαστές. Πρόκειται για ανθρώπους που χειρίστηκαν τις υποθέσεις θανάτων των τριών παιδιών αλλά και για πρόσωπα που είχαν εικόνα για τη νοσηλεία των παιδιών σε νοσοκομεία.

Μετά τη λήψη των συγκεκριμένων μαρτυριών από την ΕΛ.ΑΣ., ο κύκλος καταθέσεων θα ανοίξει και μεταξύ άλλων θα αφορά στους γονείς και στους συγγενείς των τριών παιδιών. Συνολικά εκτιμάται ότι θα κληθούν για κατάθεση περίπου 40 άτομα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, πάντως, ότι «μπορεί ακόμα να μην έχουν ληφθεί κρίσιμες καταθέσεις μαρτύρων, ωστόσο, υπάρχει εικόνα για διάφορα περιστατικά που αφορούν στους θανάτους των παιδιών. Τα περιστατικά αυτά από μόνα τους, εντούτοις, δε μπορούν να οδηγήσουν σε κανένα ασφαλές συμπέρασμα. Δεν έχει φτάσει ποτέ ξανά στο παρελθόν στην Αστυνομία μία έρευνα αυτής της φύσης και όλα πρέπει να γίνουν προσεκτικά, με υπομονή και ακρίβεια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Εμφανιζόταν και με δεύτερο πρόβλημα υγείας η μητέρα - Στο «φως» νέες αναρτήσεις της

Πάτρα: Τα «30 περίεργα σημεία» στη συνέντευξη των γονιών - Τι λέει ειδικός στη γλώσσα του σώματος

Πάτρα - Χρήστος Ρουγκάλας: «Είμαι βέβαιος ότι αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η μητέρα των παιδιών»