ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Χρήστος Ρουγκάλας: «Είμαι βέβαιος ότι αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η μητέρα των παιδιών»

Πάτρα - Χρήστος Ρουγκάλας: «Είμαι βέβαιος ότι αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η μητέρα των παιδιών»
Ο κ. Ρουγκάλας εξέφρασε την προσωπική του άποψη αναφορικά με την ιδιάζουσα υπόθεση που απασχολεί καιρό τώρα τις Αρχές

Πάτρα: Πρώην διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών υποδεικνύει ως αποκλειστική υπεύθυνη των θανάτων των κοριτσιών τη μητέρα τους

Για την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στο Mega, πρώην Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών και Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατεία, κ. Χρήστος Ρουγκάλας.

Ο κ. Ρουγκάλας εξέφρασε την προσωπική του άποψη αναφορικά με την ιδιάζουσα υπόθεση που απασχολεί καιρό τώρα τις Αρχές.

«Είμαι βέβαιος ότι αποκλειστική υπεύθυνη είναι η μητέρα των παιδιών», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρέπει «να ανοίξουν τα στόματα στη γειτονιά της 33χρονης μητέρας, και να μιλήσει και το γραφείο τελετών που ανέλαβε τις κηδείες των κοριτσιών».

Όπως είπε ο πρώην διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών δεν υπάρχουν παθολογικά αίτια για τους θανάτους των τριών κοριτσιών.

Στη συνέχεια, ο πρώην διευθυντής ανέφερε πως έγινε έρανος από τους ντελιβεράδες της Πάτρας για να μαζευτούν τα χρήματα της κηδείας των παιδιών, καθώς η 33χρονη μητέρα τους είχε ευχαριστήσει δημόσια με ανάρτηση.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ανέφερε:

Αντικρουόμενες περιγραφές για τους θανάτους των παιδιών

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο βρίσκονται όλα όσα έχουν καταθέσει οι γονείς για τον θάνατο της μικρής Μαλένας και προβληματίζουν τους αξιωματικούς της αστυνομίας που έχουν στα χέρια τους, το καυτό φάκελο της υπόθεσης.

Από τη μια ο πατέρας που κάνει λόγο για άψογη στάση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και από την άλλη η μητέρα που όχι μόνο αφήνει αιχμές αλλά τονίζει όπως θα δούμε, ότι το προσωπικό καθόταν και στη συνέχεια, τις πιο κρίσιμες στιγμές, δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει.

«Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί όλοι τους, όλοι τους, δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάποιο λάθος. Ούτε να ρίξουμε ευθύνες ειδικά, αυτοί οι άνθρωποι είναι άγιοι, είναι άγιοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μόνο μπορούμε να πούμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ούτε να τους ρίξουμε ευθύνη, ούτε τίποτα» ανέφερε ο πατέρας των παιδιών.

Από την άλλη η 33χρονη περιγράφει μία διαφορετική κατάσταση: «Της μίλησα, της φώναξα “Μαλένα, Μαλένα” της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα. Πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα. Ήταν εκεί και καθόντουσαν, τους είπα “τρέξτε το παιδί μου κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει. Μου είπαν “ησύχασε δεν είναι τίποτα” τους λέω “τρέξτε” και μπήκαμε δωμάτιο» ανέφερε.

Η μητέρα συνεχίζει στην κατάθεσή της και περιγράφει τα όσα έγιναν στο δωμάτιο με τη γιατρό όπως λέει να βρίσκεται σε αδράνεια και τους νοσηλευτές να τηλεφωνούν για να τους πουν τι πρέπει να κάνουν. «Η γιατρός την κοιτούσε με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: “τι κάνεις, θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;” Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαΐα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης. Με ρωτούσαν τα κιλά της κι έφερναν το ένα οξύμετρο πίσω από το άλλο, γιατί δεν λειτουργούσαν» πρόσθεσε.

Από την άλλη ο πατέρας εκείνο το διάστημα δίνει μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους νοσηλευτές και σε δεύτερη συνέντευξή του. «Οι γιατροί κάναν ότι μπορούσαν, το παιδί ήταν μια χαρά. Ακόμα και η διευθύντρια όταν το έμαθε, που έλειπε από το νοσοκομείο, έτρεξε κατευθείαν και πήγε πάνω από το παιδί και του λέει “γιατί σε εσένα”» ανέφερε.

Η τελείως άλλη οπτική της μητέρας για τις εικόνες στο νοσοκομείο αποτυπωνόταν και στη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχε ασκήσει, η οποία την περασμένη Παρασκευή απορρίφθηκε.

«Επιθυμώ να γίνει λεπτομερής έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της κόρης μου και να μας γνωρίσουν τα ακριβή αίτια. Επιθυμώ την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για τον θάνατο της κόρης μου» τόνιζε.

Όπως αποκάλυψε το Mega στην ιατροδικαστική εξέταση αναφερόταν ως πιθανή αιτία θανάτου η καρδιακή ανακοπή, ενώ είχαν βρεθεί και δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα του αδικοχαμένου παιδιού.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι Αρχές έχουν καταλήξει πως δεν υπήρξε ιατρικό λάθος ή αμέλεια που να σχετίζεται με τον θάνατο της Μαλένας. Με την κατάθεση της μητέρας να προβληματίζει και να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λόγια του συζύγου της.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: «Έχω πολλούς άσους στο μανίκι», λέει ο πατέρας

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Νέα ερωτήματα για τον θάνατο της Ίριδας – Το σήμα του ΕΚΑΒ