ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Απορρίφθηκε η μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία

Πάτρα θάνατος κοριτσιών

Απορρίφθηκε η μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία που είχαν καταθέσει οι γονείς των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Η μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία που είχαν καταθέσει οι γονείς των παιδιών, για τον θάνατο του πρώτου κοριτσιού, απορρίφθηκε.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος των γιατρών, ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο εισαγγελέας ξεκαθαρίζει ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι κάποιος οδήγησε στον θάνατο το πρώτο παιδάκι της οικογένειας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατροδικαστών

Η Ένωση επισημαίνει ότι οι ιατροδικαστές που εμφανίζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχουν ουδεμία σχέση με την υπόθεση, για την οποία είναι σε εξέλιξη ανακριτική και εισαγγελική διερεύνηση. Συγκεκριμένα, η Ένωση Ιατροδικαστών σημειώνει:

«Παρατηρείται γύρω από τα περιστατικά αυτά, και λόγω του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντός τους, παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η Ένωση υπογραμμίζει ότι η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή αλλά στέλνει σαφές μήνυμα στους ιδιώτες ιατροδικαστές: «Οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Θα πάω και σε ψυχίατρο αν μου ζητηθεί λέει η μητέρα των τριών κοριτσιών

Πάτρα: Υπό άκρα μυστικότητα οι καταθέσεις στο Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο των κοριτσιών

Πάτρα: «Δεν υπάρχει τίποτα ανεξήγητο όποιος το λέει αυτό είναι αστείος», λέει η μάνα των 3 παιδιών