ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διαδικτυακή Ημερίδα για την «πανδημία» της έμφυλης βίας κατά των γυναικών

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διαδικτυακή Ημερίδα για την «πανδημία» της έμφυλης βίας κατά των γυναικών

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα για την «πανδημία» της έμφυλης βίας κατά των γυναικών εν μέσω Covid-19

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υλοποιεί μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επίκαιρη, διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα: «Η "πανδημία" της έμφυλης βίας κατά των γυναικών εν μέσω της Covid-19. Ο ρόλος της Πολιτείας και η συμβολή του Ε.Ε.Σ». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου 2022, από τις 15:00 έως τις 18:00 και θα περιλαμβάνει την απευθείας μετάδοση των ομιλιών σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες για διαδραστική παρακολούθηση.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει τα ζητήματα των υφιστάμενων διακρίσεων και της έμφυλης βίας κατά των γυναικών, τα οποία εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας της Covid-19 και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών, ώστε να συμβάλλει με την ενεργό δράση της στην εξάλειψη του φαινομένου.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των Αρχών και των Δημοσίων Φορέων, το έργο των οποίων αφορά άμεσα στη μέριμνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων, των διακρίσεων και της βίας κατά των γυναικών. Εισηγήσεις θα αναπτυχθούν από εξαίρετους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έμφυλης βίας.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο https://events.confio.gr/ees/02-03-emfili-via/. Στον ίδιο σύνδεσμο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022, προκειμένου να αποσταλούν οι σχετικές οδηγίες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βράβευση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου