ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε Αττική Οδό και Νέα Οδό

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε Αττική Οδό και Νέα Οδό
Έκκληση τους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες
Intime News

Κακοκαιρία Φίλιππος: Απαγορεύεται από τις 22:00 η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρου Υμηττού, τη Περιφερειακή Αιγάλεω και σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας

Την πλήρη διακοπή, από τις 22:00, της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρου Υμηττού, τη Περιφερειακή Αιγάλεω και σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας αποφάσισε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στο πλαίσιο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αποφασίστηκε η πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από τις 22.00, σήμερα (9/3), έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Επίσης αποφασίστηκε η πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από τις 22.00, σήμερα (9/3), έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορούν να παραταθούν ή να μειωθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν. Τέλος, η ΓΑΔΑ στην ανακοίνωση της, απευθύνει K, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία αύριο (10/03) αλλά με τηλεκπαίδευση: Δείτε σε ποιες περιοχές