ΕΛΛΑΔΑ

Μαριούπολη: Πατέρας Έλληνα πρόξενου στο Newsbomb.gr: «Τον περιμένουμε με αγωνία, ζήσαμε εφιάλτη»

Μαριούπολη: Πατέρας Έλληνα πρόξενου στο Newsbomb.gr: «Τον περιμένουμε με αγωνία, ζήσαμε εφιάλτη»

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, μετά από 20 ημέρες πολέμου πήρε τον δρόμο της επιστροφής από την φλεγόμενη πόλη και το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πατέρα του, Γιώργο, ο οποίος περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που έζησαν.

Η Μαριούπολη στις φλόγες. Η πόλη με τους περισσότερους Έλληνες στην Ουκρανία συνεχίζει να δέχεται το ανελέητο σφυροκόπημα του ρωσικού στρατού. Είκοσι εφιαλτικές ημέρες που έμοιαζαν με αιώνα...

Στα καταφύγια της Μαριούπολης από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της χώρας μας, Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος σήμερα, μετά από μια κινηματογραφική επιχείρηση που οργανώθηκε άψογα σε διπλωματικό και εκτελεστικό επίπεδο, πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα μας.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πατέρα του κύριου Ανδρουλάκη, Γιώργο, ο οποίος μας περιέγραψε καρέ-καρέ την επιχείρηση απεγκλωβισμού του γιού του, αλλά και του προσωπικού του ΟΑΣΕ και των οικογενειών τους, τονίζοντας πως ανυπομονούν να τον δουν ξανά στο σπίτι τους...

«Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Όπως καταλαβαίνετε ήταν μυστική η επιχείρηση για ευνόητους λόγους αλλά όλα πήγαν καλά ευτυχώς. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Μανώλης πηγαίνει προς την Ζαπορίζια. Αν προλάβει την απαγόρευση της κυκλοφορίας τότε θα διανυκτερεύσει εκεί και στη συνέχεια θα ταξιδέψει για Ρουμανία ή Μολδαβία, ανάλογα φυσικά και την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στη διαδρομή. Αν δεν προλάβει την απαγόρευση, τότε θα κάνουν μια στάση και με τη συνοδεία στρατού και αστυνομίας θα συνεχίσει. Τελικός προορισμός είναι το Βουκουρέστι, από όπου και θα έρθει αεροπορικώς στην Ελλάδα».

Σχετικά με την πορεία του κομβόι ελευθερίας του Έλληνα Πρόξενου, ο κύριος Ανδρουλάκης σημείωσε: «Η πορεία που ακολουθεί αυτή τη στιγμή είναι σχετικά συγκεκριμένη. Συνάντησε μπλόκο ρωσόφωνων, οι οποίοι ήταν ενήμεροι για την επιχείρηση και δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα, αντίθετα ήταν πλέον συνεργάσιμοι και ευχήθηκαν καλό δρόμο!».

Στη συνέχεια, ο κύριος Ανδρουλάκης, περιέγραψε το εφιαλτικό εικοσαήμερο που βίωσε η οικογένειά του αλλά και ο Πρόξενός μας στην Μαριούπολη: «Ήταν ένας εφιάλτης. Βλέπαμε στην τηλεόραση εικόνες και διαβάζαμε για τους βομβαρδισμούς και ήταν μια φρικτή εμπειρία. Μιλούσαμε με τον Μανώλη με ένα δορυφορικό τηλέφωνο, το σήμα του οποίου ερχόταν μέσω Βιέννης συγκεκριμένα. Από ένα σημείο και μετά δεν γνώριζε και ο ίδιος τι μέρα ήταν. Είκοσι ημέρες σε ένα καταφύγιο χωρίς φως και καθαρό οξυγόνο. Να σας πω οτι είναι καλά στην υγεία του ευτυχώς».

Τέλος, ο κύριος Ανδρουλάκης πρόσθεσε: «Ευχαριστώ όσους συνεργάστηκαν για να τα γίνει η αποστολή αυτή, ανυπομονούμε να γυρίσει ο Μανώλης στην Ελλάδα».

Δεν το έβαλε κάτω

Μαθημένος στα δύσκολα ο Έλληνας πρόξενος περίμενε καρτερικά να βρεθεί μια λύση και να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες ομογενείς ασφαλείς στην Ελλάδα και τις οικογένειες τους.

Δεν το έβαλε κάτω όπως δεν τα έβαλε και πριν μερικούς μήνες όταν με την σύζυγο του Ασελίνα πάσχιζαν να κάνουν το πρώτο τους παιδί.

Η σύζυγος του Ασελίνα, πόσταρε βίντεο στον λογαριασμό της με όλες τις επίπονες προσπάθειες τους επί πέντε χρόνια για να αποκτήσουν το αγγελούδι τους.

Από το πάρτι στη θάλασσα που διοργάνωσαν για να μάθουν το φύλλο του μωρού, μέχρι τα 35α γενέθλιά της και τελικά τη γέννηση του μικρού Γιώργου τίποτα δεν προμήνυε το τι θα επακολουθήσει.

«Η πόλη αυτή τη στιγμή έχει μάχες έξω από τα περίχωρα…. πολιορκείται. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας ώστε να βοηθήσουμε τους ομογενείς μας όσο μπορούμε και να προσπαθήσουμε κάποια στιγμή να γίνει μια εκκένωση» είχε πει ο ίδιος στις 28 Φεβρουαρίου.

«Ως μητέρα, γυναίκα και νομοταγής πολίτης καταδικάζω αυτόν τον πόλεμο στον οποίο πεθαίνουν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι!» συμπλήρωσε η σύζυγός του.

Η Ασελίνα μέσω Mega έκανε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος και ο πολυαγαπημένος άντρας και πατέρας του παιδιού της να επιστρέψει ασφαλής πίσω στην Ελλάδα.

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα χωρίς τον αγαπημένο μου άνθρωπο. Έχουμε έναν γιό 7 μηνών, τον περιμέναμε πέντε χρόνια. Αυτήν τη στιγμή με στηρίζουν ψυχολογικά και οικονομικά οι γονείς του Μανώλη. Χωρίς εκείνους δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω όμως ψυχολογικά έχω εξαντληθεί» υπογράμμισε.

Η επικοινωνία τους μέσω βιντεοκλήσεων ήταν δύσκολη, ωστόσο σύντομα ο Μανώλης Ανδρουλάκης θα είναι ξανά στα πάτρια εδάφη...

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις