ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Απολογείται σήμερα ο κοσμηματοπώλης - Τι είχε υποστηρίξει στην ανάκριση

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Απολογείται σήμερα ο κοσμηματοπώλης - Τι είχε υποστηρίξει στην ανάκριση
Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Σήμερα η απολογία του κοσμηματοπώλη για τον θάνατό του Ζακ Κωστόπουλος.

Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, αφού στη σημερινή συνεδρίαση καλείται να απολογηθεί ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλαστωνος εντός και εκτός του οποίου ξυλοκοπήθηκε άγρια ο 33χρονος ακτιβιστής.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που οδήγησε τον κοσμηματοπώλη αλλά και έναν μεσίτη που συμμετείχε στο επεισόδιο στο εδώλιο για θανατηφόρα σωματική βλάβη: «Οι κατηγορούμενοι με πρόθεση επέφεραν στο θύμα σωματικές κακώσεις που μπορούσαν να του προκαλέσουν (όπως και πράγματι συνέβη) κίνδυνο για τη ζωή του, ήτοι επικίνδυνες σωματικές βλάβες, το δε επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου του οφείλεται σε συγκλίνουσα αμέλειά τους (παραυτουργία). Οι σωματικές αυτές βλάβες συντέλεσαν στην πρόκληση οργανικού στρες, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που αποτέλεσαν την τελική αιτία θανάτου» του Ζακ Κωστόπουλου.

«Έπραξα ότι έπραξα από αγανάκτηση και πόνο»

Κατά την απολογία του στο στάδιο της ανάκρισης ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης είχε αρνηθεί την κατηγορία, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τα χτυπήματά του προς τον Ζακ.

«Επιστρέφοντας βλέπω μέσα στο μαγαζί μου στο βάθος έναν νέο άνδρα να ψάχνει και να χτυπάει την ταμειακή μηχανή, να ψάχνει τα συρτάρια για λεφτά. Δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Τον έβλεπα απέξω. Μου είπε ένας απέξω, «μην μπείτε, κρατάει μαχαίρι». Είχε γίνει μεγάλος θόρυβος με την είσοδό του στο κατάστημα και είχε μαζευτεί κόσμος λόγω της φασαρίας. Μου είπαν ότι κρατούσε μαχαίρι, τον είδα κι εγώ ότι κράταγε μαχαίρι στο χέρι, το είχε σηκώσει και το είδα» περιέγραψε.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ανέφερε πως όταν ο Ζακ εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρπαξε τον πυροσβεστήρα και άρχισε να χτυπάει την πόρτα για βγει. «Δεν κατάφερε να την σπάσει και πήγε μετά στην συρόμενη. Τη συρόμενη κάτω πόρτα, την έσυρε, δεν την έσπασε, είχε σπάσει όμως πρώτα το ένα φύλλο της επάνω βιτρίνας με τον πυροσβεστήρα, αυτό είχε σπάσει εύκολα. Η εξωτερική βιτρίνα έσπασε από ενέργειες δικές του. Δεν θα έσπαγα εγώ το μαγαζί μου, θα ήταν εκτεθειμένα τα κοσμήματα. Την εξωτερική την έσπασε ο δράστης. Είμαι κάθετος σε αυτό. Εγώ δεν έσπασα για κανένα λόγο την βιτρίνα. Μπήκε μετά από κάτω, σύρθηκε για να βγει, ενδεχομένως να κόπηκε από τα τζάμια που ήταν κάτω στη βιτρίνα, υπήρχαν και τζάμια που δεν είχαν πέσει», υποστήριξε ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως ο συγκατηγορούμενός του μεσίτης εμφανίστηκε αυτοβούλως και πως δεν τον γνώριζε.

«Πριν σκύψει για να βγει όσο ήταν όρθιος στον πάγκο, εγώ πήρα μια πέτρα και την πέταξα μέσα στο κατάστημα. Ήταν σπασμένη ήδη η εξωτερική τζαμαρία. Δεν το πέτυχα. Του την έριξα για να τον τρομάξω. Δεν είχα σκοπό να τον πλήξω, να τον φοβίσω περισσότερο για να σταματήσει τη ζημία που μου έκανε μέσα στο μαγαζί μου. Τι να έκανα;», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Τον κλώτσησα στο πρόσωπο όταν πήγαινε να βγει, στον συγκατηγορούμενο δεν έδωσα προσοχή. Εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ. Δεν το θυμάμαι αυτό που μου λέτε στην κατάσταση που ήμουν, ότι κάποιος μας σταμάτησε. Μετά βγήκε, δεν σηκώθηκε, ήρθε ένας διασώστης και του έδεσε το κεφάλι. Εγώ έπραξα ότι έπραξα από αγανάκτηση και πόνο, και για το δράστη νιώθω πόνο. Με έχουν πληγώσει πολύ».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ξέσπασε η μητέρα του - Εδώ δικάζεται ο φόνος, του όχι ο ίδιος