ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα», λέει ο Γρηγόρης Λέων στο Newsbomb.gr - Εκδίδονται εντάλματα

Πάτρα: «Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα», λέει ο Γρηγόρης Λέων στο Newsbomb.gr - Εκδίδονται εντάλματα
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, επιμένει στην ασφυξία
Pixabay

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει αιχμηρές παρεμβάσεις με αναρτήσεις του για το θρίλερ των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα με όλο και περισσότερα στοιχεία να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων συνεχίζει να αναρτά τις αναλύσεις του, δίνοντας τροφή για σχόλια και συζητήσεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση. Αυτή τη φορά πόσταρε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα απόσπασμα από το βιβλίο «DiMaio's Forensic Pathology» που έχει γραφτεί από τον ιατροδικαστή Vincent DiMaio, δηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο απόσπαμα του το έστειλε συνάδελφός του από το εξωτερικό.

Στο επίμαχο χωρίο του βιβλίου που εμφανίζεται στην ανάρτηση, αναφέρονται τα εξής:

«Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που συμβαίνουν αυτά. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο «τα επεισόδια» συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση ή τα παιδιά να τα σκοτώσουν. Ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα. Η πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολουθήσης.

Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι και εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών. Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες.

Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν ή μόλις ξυπνούσε. Το παιδί είχε ελεγχθεί αναλυτικά από μαγνητική τομογραφία και του είχε δοθεί πολύπλευρη φαρμακευτική θεραπεία. Είχε πολλαπλά επεισόδια άπνοιας στο νοσοκομείο και βρισκόταν σε άπνοια, με κυάνωση, βραδυκαρδία και χωρίς να αντιδρά. Με παροχή οξυγόνου και μαλάξεις πάντα γινόταν ανάνηψη στο παιδί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γιατροί έγιναν καχύποπτοι και χρησιμοποιώντας βιντεοσκόπηση μπόρεσαν να καταγράψουν τη μητέρα να φιμώνει το παιδί τοποθετώντας την παλάμη του δεξιού της χεριού στο πρόσωπό του. Κρατούσε το χέρι στη θέση αυτή για 90 δευτερόλεπτα. Η καρδιά άρχιζε να ρίχνει σφυγμούς 30 δευτερόλεπτα μετά την απόφραξη της αεροφόρου οδού… Όταν αυτό το σύνδρομο έγινε γνωστό ανάμεσα στους παιδιάτρους και επειδή χρησιμοποιήθηκαν τα βίντεο, έγιναν και άλλες περιπτώσεις γνωστές».

Ο κ. Λέων σχολίασε στο Newsbomb.gr ότι οι ιατροδικαστές θέλουν να ρίξουν «φως» στην υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών. «Είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Οι συνάδελφοί μου που χειρίζονται την υπόθεση, με τα τρία νεκρά κορίτσια στην Πάτρα, θα πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει. Θα ψάξουν κάθε τι, ώστε να μην υπάρξει κανένα αναπάντητο ερωτηματικό».

Κοινά σημεία στο θάνατο των 3 παιδιών, λέει ο Λέων

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, επιμένει στην ασφυξία.

Όπως τόνισε, τα ευρήματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις του τρίτου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας, θα «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση σημειώνοντας ότι οι θάνατοι των δύο πρώτα κοριτσιών έχουν πολλά κοινά σημεία που συνδέονται με την έλλειψη οξυγόνου.

«Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τοξικολογικών και ιστολογικών, από το τρίτο παιδί. Η ιατροδικαστική διερεύνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Εκτιμώ ότι ο έμπειρος ιατροδικαστής, όταν λάβει αυτά τα αποτελέσματα θα δώσει στους αρμόδιους φορείς, στο Ανθρωποκτονιών που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, μια πρώτη εκτίμηση αιτίας θανάτου και στη συνέχεια, μέσα σε 10 μέρες, θα έχει ολοκληρώσει την έκθεσή του», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Όσον αφορά στα ευρήματα από το πρώτο παιδί, ο κ. Λέων εξήγησε ότι ήταν σωστά, ωστόσο δεν ταιριάζουν με την αιτία θανάτου. «Οι συνάδελφοί μου κάνουν μια πολύ θαρραλέα προσπάθεια, γιατί εντόπισαν ότι η αιτία θανάτου έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο δεν ταιριάζει ούτε με τι ιατρικό ιστορικό ούτε με τα ευρήματα και δημιούργησαν μια επιτροπή που καλείται να επαναξιολογήσει όλα τα ευρήματα -που ξαναλέω είναι σωστά- και να δώσει τις νέες αιτίες θανάτου με βάση αυτά τα ευρήματα και βέβαια τα νέα δεδομένα που δεν υπήρχαν όταν έγινε η νεκροτομή», επισήμανε.

«Η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο και η μητέρα πήγαινε για μπάνιο»

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν οι αναφορές από πρόσωπα που φέρονται να είχαν επαφές με την μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, σχετικά με την συμπεριφορά της νεαρής γυναίκας, ακόμη και την περίοδο που ένα από τα κορίτσια της νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 προβλήθηκε η ανατριχιαστική μαρτυρία μιας γυναίκας που εμφανίστηκε ως νοσηλεύτρια και ισχυρίστηκε πως το διάστημα που η μεγάλη κόρη της, Τζωρτζίνα, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, η μητέρα της εμφανιζόταν στο θεραπευτήριο φορώντας μαγιό και λέγοντας στις νοσηλεύτριες πως το απόγευμα δεν θα βρισκόταν κοντά στο παιδί της, επειδή θα πήγαινε για μπάνιο στην θάλασσα.

«Δεν ανάβει τα καντήλια των παιδιών της, πληρώνει άλλον» λέει φίλη της μητέρας

«Η Ρούλα πίστευε πολύ σε μάγια και γλωσσοφαγιά. Μάλιστα, μετά το θάνατο της Μαλένας έλεγε ότι κάποιοι της έκαναν μάγια και για αυτό χάθηκε το παιδί. Σε κοντινούς ανθρώπους μιλούσε συχνά για την κακοτυχία της την οποία και απέδιδε σε μάγια».

Η ίδια ανέφερε επίσης ότι: «Άκουσα πριν από λίγες ημέρες να λέει κάποιος από το περιβάλλον της ότι πηγαίνει κουκουλωμένη για να ανάψει τα καντήλια των παιδιών της. Αυτό δεν ισχύει. Πληρώνει άνθρωπο για να της τα ανάβουν. Λένε ότι δεν πηγαίνει να επισκεφτεί τα παιδιά της. Ίσως να φοβάται την κατακραυγή του κόσμου, δεν ξέρω», δήλωσε το συγκεκριμένο πρόσωπο, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1.

Στην τελική ευθεία η υπόθεση – Ετοιμάζονται εντάλματα συλλήψεων

Η Εισαγγελία Αθηνών αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, όπως μεταδόθηκε από εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» είπε ότι το Ανθρωποκτονιών έχει καταλήξει σε δικό του συμπέρασμα για τους θανάτους των τριών κοριτσιών.

«Θα πάμε προς έκδοση εντάλματος σύλληψης μέσα στις επόμενες μέρες. Μετ’ επιτάσεως διαρρέεται ότι το Ανθρωποκτονιών έχει προχωρήσει πολύ πιο μπροστά από τους ιατροδικαστές, ενδέχεται και να μην περιμένει (σε εισαγωγικά το ρήμα) τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, έχει φτάσει σε ακλόνητο συμπέρασμα που του παρέχει τη δυνατότητα να ζητήσει την έκδοση εντάλματος» είπε.

Ένα πιθανό ένταλμα σύλληψης θα γίνει από την Αθήνα και εκτιμάται πως εάν εκδοθεί, θα εκδοθεί έως και την Πέμπτη 24 Μαρτίου. Ωστόσο, προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν θα πρόκειται για ένα ή για περισσότερα εντάλματα.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: «Μουδιασμένη» με τις εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας – «Η καρδιά μου σφίγγεται»

Πάτρα: «Η Ρούλα πίστευε πολύ στη γλωσσοφαγιά - Πήγαινε για μπάνιο με το παιδί της στο νοσοκομείο»

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η ανατριχιαστική ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων

Πάτρα: Η νέα ανατριχιαστική μαρτυρία στο Πρωινό έκανε τον Γιώργο Λιάγκα να ξεσπάσει on air!

Σχετικές ειδήσεις