ΕΛΛΑΔΑ

Σκιάθος: Θύμα απάτης έπεσε ανθοπώλης - Πώς μία παραγγελία ανθοδέσμης του στοίχισε 20.000

Σκιάθος: Θύμα απάτης έπεσε ανθοπώλης - Πώς μία παραγγελία ανθοδέσμης  του στοίχισε 20.000
Το θύμα βρήκε στο email του ένα link και μόλις επιχείρησε να το ανοίξει, στην ουσία έδωσε πρόσβαση στους τραπεζικούς κωδικούς του.
Pixabay

Σκιάθος: Θύμα απάτης έπεσε ανθοπώλης όταν η παραγγελία ανθοδέσμης των 70 ευρώ του στοίχισε 20.000

Θύμα απάτης έπεσε ένας ανθοπώλης στο νησί της Σκιάθου καθώς του «άρπαξαν» 20.000 ευρώ. Ο 42χρονος που εργάζεται ως υπάλληλος στο ανθοπωλείο της μητέρας του, δέχθηκε τηλεφώνημα το μεσημέρι της Κυριακής από άγνωστο άνδρα, ο οποίος του είπε ότι διαμένει εκτός Σκιάθου και επιθυμούσε να στείλει μια ανθοδέσμη αξίας 70 ευρώ.

Ο δράστης αφού έκανε την παραγγελία, ζήτησε τα τραπεζικά στοιχεία του ανθοπώλη για να κάνει την μεταφορά των χρημάτων. Έδωσε τον αριθμό λογαριασμού και το e-mail στο οποίο θα έστελνε το αποδεικτικό κατάθεσης ο «πελάτης». Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το θύμα βρήκε στο email του ένα link και μόλις επιχείρησε να το ανοίξει, στην ουσία έδωσε πρόσβαση στους τραπεζικούς κωδικούς του.

Ο 42χρονος κατάλαβε ότι έπεσε θύμα απάτης μία ώρα αργότερα, αλλά ο απατεώνας είχε προλάβει να πραγματοποιήσει επτά μεταφορές χρημάτων σε διαφορετικούς δικαιούχους, συνολικού χρηματικού ποσό 21.258€. Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία διερευνά το περιστατικό της απάτης.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Απατεώνας «πούλησε» έρωτα σε 52χρονη και της έκλεψε 40.000 ευρώ

Έξαρση στις ηλεκτρονικές απάτες στην Κύπρο - Προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης