ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη άσκησε εισαγγελέας σε δέκα νεαρούς για οπαδικό επεισόδιο

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη άσκησε εισαγγελέας σε δέκα νεαρούς για οπαδικό επεισόδιο
Κλήθηκαν αρχικά να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του ύποπτου.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος 10 νεαρών για οπαδικό επεισόδιο με θύμα 14χρονο στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.

Σε βάρος δέκα νεαρών ηλικίας 16 έως 19 ετών άσκησε κακουργηματική δίωξη ο εισαγγελέας για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, από κοινού. Οι νεαροί περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την άγρια επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, σε βάρος 14χρονου, που είχε σημειωθεί στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη, δύο 24ωρα πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη.

Μετά την τακτοποίησή τους από την αστυνομία κλήθηκαν αρχικά να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του ύποπτου. Η δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής που κατέγραψε την επίθεση, διαβιβάστηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τους απαγγέλθηκε η συγκεκριμένη κατηγορία, για την οποία θα κληθούν να απολογηθούν το επόμενο διάστημα στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, όταν οι δράστες επιτέθηκαν απρόκλητα στον 14χρονο και τον ξυλοκόπησαν. Όπως είχε καταγγείλει το θύμα όσο δεχόταν τα χτυπήματα τον ρωτούσαν «τι ομάδα είναι». Χάρη στην επέμβαση υπαλλήλων παρακείμενου ξενοδοχείου που αντιλήφθηκαν το σκηνικό γλίτωσε τα χειρότερα. Το θύμα συνοδευόταν από τον 15χρονο αδελφό του, που κατάφερε να ξεφύγει.

Διαβάστε επίσης:

Οπαδική βία: Προσωρινά κρατούμενοι οι 3 από τους 4 συλληφθέντες

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της οπαδικής επίθεσης σε 17χρονο παίκτη του Άρη

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και το ΟΑΚΑ κατά της βίας

Άρης: Επίθεση με πέτρες δέχθηκε το πούλμαν της Κ17 πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ