ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας δύο ανήλικοι για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας δύο ανήλικοι για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Συλλήψεις 14χρονου και 15χρονου, στο κέντρο της Αθήνας, για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Δυο ανήλικοι ηλικίας 14 και 15 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας για ληστεία που διέπραξαν. Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επιπλέον αναζητείται και ένας συνεργός των δυο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, βραδινές ώρες της 25ης Μαρτίου, στο λόφο Φιλοπάππου, οι κατηγορούμενοι πλησίασαν έναν άνδρα και μια γυναίκα. Ξαφνικά, με την απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν τον άνδρα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το κινητό τηλέφωνό του. Αυτός, όμως, αντιστάθηκε και τότε οι φερόμενοι ως δράστες τον γρονθοκόπησαν, του αφαίρεσαν ασύρματο ακουστικό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι κατηγορούμενοι φεύγοντας από το σημείο πέταξαν το μαχαίρι που είχαν, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Έπειτα από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τους δύο ανήλικους στο κέντρο της Αθήνας και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως. Τα θύματα τους αναγνώρισαν ως δράστες της ληστείας και αμέσως μετά οι τελευταίοι συνελήφθησαν.

Σημειώνεται, ότι στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε αναδιπλούμενο μαχαίρι και του 15χρονου πολυεργαλείο με λεπίδα. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη άσκησε εισαγγελέας σε δέκα νεαρούς για οπαδικό επεισόδιο