ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στον ανακριτή η 33χρονη (pics+vids)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στον ανακριτή η 33χρονη
Στην Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών
Νίκος Χριστοφάκης

Στον ανακριτή η Ρούλα Πισπιρίγκου - Διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης (31/3), κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη έφτασε στην Ευελπίδων έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό της και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα, ότι παραιτείται από συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης.

Δείτε φωτογραφίες κατά τη μεταφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου στον ανακριτή στη Gallery:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και αφού εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος της για τη δολοφονία της κόρης της, η κατηγορουμένη θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί εντός πέντε ημερών. Το διάστημα αυτό, θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με συνεχή αστυνομική παρουσία.

Δείτε βίντεο κατά την άφιξη της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Ευελπίδων:

Η ποινή που αντιμετωπίζει η 33χρονη

Με ισόβια κάθειρξη βρίσκεται αντιμέτωπη η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται ότι με πρόθεση αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της Τζωρτζινας. Μετά την τελευταία αλλαγή του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα, σε αυτόν αναφέρεται ότι «όποιος σκότωσε με πρόθεση άλλον τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη».

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που συσχετισθούν τελικά και οι άλλες δικογραφίες που αφορούν στα αλλά δυο παιδιά της οικογένειας και εάν ασκηθεί και γι’ αυτά δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για άλλους θανάτους, η Ρούλα Πισπιριγκου θα μπορούσε να καταδικαστεί ακόμα και σε δυο ή τρεις φορές ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δεν θα εκτίσει -σύμφωνα με το άρθρο 105Β- περισσότερα από 20 έτη ποινή κάθειρξης.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ο διάλογος που είχε ο Λύτρας με την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν να παραιτηθεί

Σχετικές ειδήσεις