ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα 4+1 «κενά» στο θρίλερ της Πάτρας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα 4+1 «κενά» στο θρίλερ της Πάτρας
«Από εδώ και πέρα πρέπει να βρεθούν οι αποδείξεις ότι η κατηγορούμενη είναι αυτή που χορήγησε στο παιδί τη θανατηφόρα ουσία», εξηγούν έμπειροι νομικοί.
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν είχε γίνει από την 33χρονη κάποια έρευνα αγοράς είτε μέσω διαδικτύου είτε με φυσική παρουσία σε διάφορα σημεία.

Καίρια ερωτήματα σε σχέση με τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη φερόμενη ως δράστη Ρούλα Πισπιρίγκου, θα μπουν στο μικροσκόπιο των Αρχών κατά την κύρια ανάκριση της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όπως εξηγούν στο Newsbomb.gr έμπειροι νομικοί, κατά την προανάκριση βρέθηκαν οι ισχυρές ενδείξεις που χρειάζονταν για να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε βάρος της 33χρονης μητέρας. Εντούτοις, εφεξής θα πρέπει να βρεθούν και οι αποδείξεις.

«Για να ασκηθεί μία δίωξη μπορεί να αρκούν οι πολύ ισχυρές ενδείξεις. Αυτές, ωστόσο, δεν είναι αρκετές για να παραπεμφθεί σε δίκη και να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος. Η έρευνα κινήθηκε σε μεγάλο βαθμό με την επαγωγική μέθοδο. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου γιατί όλα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Κατά την προανάκριση βρέθηκαν ισχυρές ενδείξεις. Από εδώ και πέρα πρέπει να βρεθούν οι αποδείξεις ότι η κατηγορούμενη είναι αυτή που χορήγησε στο παιδί τη θανατηφόρα ουσία. Το γεγονός μάλιστα ότι η 33χρονη δεν ομολόγησε, καθιστά απολύτως αναγκαία τη συλλογή πρόσθετων στοιχείων», εξηγούν έμπειροι νομικοί.

Το βασικό μέλημα των Αρχών είναι να βρεθεί η πηγή προέλευσης της κεταμίνης, της ουσίας που χορηγήθηκε και σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα. Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι εάν βρεθούν στοιχεία που να δείχνουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προμηθευτεί κεταμίνη, τότε θα υπάρχουν αποδείξεις για να «δέσει» η υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να γίνουν έρευνες σε φαρμακαποθήκες αλλά και σε ψηφιακά πειστήρια που συνδέονται με την κατηγορούμενη.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν είχε γίνει από την 33χρονη κάποια έρευνα αγοράς είτε μέσω διαδικτύου είτε με φυσική παρουσία σε διάφορα σημεία.

Επίσης, ένα άλλο ερώτημα που ζητά απάντηση είναι εάν η κατηγορούμενη είχε συνεργούς. Είτε από το περιβάλλον της είτε όχι.

Αν τη βοήθησε κάποιος σε οποιαδήποτε προπαρασκευαστική ενέργεια (π.χ. προμήθεια κεταμίνης) ή τη συγκάλυπτε; Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται ακόμη 2-3 άτομα που μέχρι στιγμής δεν έχουν καταθέσει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ένα άλλο ερώτημα είναι τι έχει συμβεί με τα άλλα δύο παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα. Τόσο η επιτροπή ιατροδικαστών υπό τον Νίκο Καρακούκη όσο και η ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκονίζουν» εκ νέου τα διαθέσιμα στοιχεία. Είναι, ωστόσο, ικανά από μόνα τους να δείξουν εάν και τα άλλα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν; Κι αν ναι, με ποιον τρόπο;

Επίσης, η Αστυνομία διερευνά εάν η 33χρονη μπορεί να έχει ή όχι σχέση με τον αιφνίδιο θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της στην Πάτρα. Η 69χρονη έπασχε από σοβαρή ασθένεια και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Τέλος μυστήριο παραμένει το κίνητρο της κατηγορούμενης για να δολοφονήσει με αυτόν τον τρόπο την 9χρονη κόρη της. Μέχρι στιγμής η έρευνα δεν έχει καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Newsbomb στην Πάτρα: Η άγνωστη κόντρα της Ρούλας Πισπιρίγκου με τη σπιτονοικοκυρά της

Πάτρα: «Φύλλο και φτερό» το κινητό της Πισπιρίγκου για την κεταμίνη – Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Πάτρα - Ιατροδικαστής Τσαντίρης: Διερευνάται η μεθοδολογία στους άλλους δύο θανάτους

Σχετικές ειδήσεις