Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Race For Autism: «Υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που μπορεί να βοηθήσει»

Newsbomb

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (World Autism Awareness Day) διεξάγεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε ορισμένες δηλώσεις.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, που είναι σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρακολούθησε στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» τον αγώνα δρόμου που διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Race for AutismGr».

Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα, παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, βρίσκομαι εδώ για να υπογραμμίσω την ανάγκη να στρέψουμε το βλέμμα σε μια πολύπλοκη διαταραχή. Να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες των ανθρώπων αυτών, να συμπαρασταθούμε στις οικογένειες και τους φροντιστές τους, που βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα. Και να υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια που μπορεί να βοηθήσει τα αυτιστικά άτομα να γίνουν πιο λειτουργικά. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές τόσο για τη σημερινή εκδήλωση, όσο και για τον αγώνα τους ενάντια στην άγνοια και την προκατάληψη».

Τι είναι ο αυτισμός

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) είναι στις 2 Απριλίου, καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ (Ψήφισμα 62/139) στις 18 Δεκεμβρίου του 2007.

Έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αυτιστικά άτομα, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους στη βάση του δικαιωματικού μοντέλου θεώρησης της αναπηρίας.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα επιστημονικά δεδομένα, ο αυτισμός είναι μια γενετική, μόνιμη, νευροαναπτυξιακή διαταραχή, που συναντάται σ’ έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ατόμων, γεγονός που οφείλεται πέρα από βιολογικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες και στη διαρκή διεύρυνση των περιπτώσεων που εντάσσονται στο πεδίο των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε οποιοδήποτε φαινόμενο αισχροκέρδειας»

Στην Πορτογαλία η Σακελλαροπούλου: Τιμήθηκε με το Χρυσό Κλειδί της πόλης της Λισαβόνας

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Πρώιμα συμπτώματα Αυτισμού σε βρέφη και νήπια

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved