ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Απέναντι» της ο Μάνος Δασκαλάκης - Πότε καταθέτει και ποιο πρόσωπο ερευνάται

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Απέναντι» της ο Μάνος Δασκαλάκης - Πότε καταθέτει και ποιο πρόσωπο ερευνάται
Η προφυλάκιση της 33χρονης για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, την αφετηρία της ανάκρισης, αφού αναμένεται να κληθούν προς κατάθεση αρκετοί μάρτυρες

Αντίστροφα μέτρα ο χρόνος για τη στιγμή που ο Μάνος Δασκαλάκης θα κληθεί από την 18η ανακρίτρια για να καταθέσει. Την ίδια στιγμή, η παράλληλη εισαγγελική έρευνα φαίνεται πως έχει βάλει στο στόχαστρο ένα πρόσωπο του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η προφυλάκιση της 33χρονης για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, την αφετηρία της ανάκρισης, αφού αναμένεται να κληθούν προς κατάθεση αρκετοί μάρτυρες. Γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη. Επιπλέον, αναμένεται να εξεταστούν στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Από τον μακρύ κατάλογο των μαρτύρων δε θα μπορούσε να λείπει ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος, ωστόσο, δεν αποκλείεται να εμφανιστεί αυτοβούλως ενώπιον της κας. Σαλάππα, για να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Πάντως σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μπαμ», αναφερόμενος στην κεταμίνη και το ποιος τη χορήγησε στη Τζωρτζίνα, «άδειασε» την εν διαστάσει πλέον σύζυγό του, λέγοντας: «Δεν υπήρχε η ουσία στο νοσοκομείο. Και είναι κάτι που το έμαθα εγώ σήμερα…Ότι αυτή η ουσία στο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν υπήρχε! (…) Και κανένας δεν μπήκε σε αυτό το δωμάτιο. Ήταν μόνη της! Και δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποια νοσηλεύτρια ή κάποιος γιατρός που θα μπορούσε να τη βάλει. Θα έλεγα μέχρι και τώρα ότι αν υπήρχε σε αυτό το νοσοκομείο το φάρμακο αυτό, ότι έχει γίνει λάθος από τους γιατρούς. Ότι αντί να δώσουν κάτι άλλο έχουν δώσει αυτό. Και θα έλεγα… ακόμη ένα λάθος σε εμένα. Ακόμη ένα λάθος στην οικογένειά μου».

Η αδελφή της Ρούλας και η διπλή έρευνα

Στην ανακρίτρια αναμένεται να καταθέσει και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η αδελφή της κατηγορούμενης, αφού ήταν και η μόνη μάρτυρας υπεράσπισης που πρότεινε πριν την απολογία της.

Την ίδια στιγμή, η ανακρίτρια αναμένει τα αποτελέσματα από την άρση ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου την οποία αιτήθηκε, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, που αφορούν μεταξύ άλλων και στον τρόπο που φέρεται να προμηθεύτηκε η Πισπιρίγκου τη θανατηφόρα ποσότητα της κεταμίνης. Ήδη από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της κατηγορούμενης στην Πάτρα, φαίνεται πως εντοπίστηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, από τα οποία θα γίνει προσπάθεια ανάκτησης των δεδομένων τους, αφού ίσως μέσα από μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης αποκαλυφθούν νέα στοιχεία.

Παράλληλα, με ταχύτατους ρυθμούς τρέχει η διπλή εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας. Μάλιστα, εάν τελικά ο θάνατος της 6 μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου του 2021 αποδοθεί σε εγκληματική ενέργεια, είναι βέβαιο πως θα κληθεί να εξεταστεί και συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου, το οποίο φέρεται να βρήκα το κοριτσάκι νεκρό στην κούνια του.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: «Κλειδί» στην υπόθεση ο θάνατος της Ίριδας και της σπιτονοικοκυράς -Που στρέφονται οι έρευνες

Σχετικές ειδήσεις