ΕΛΛΑΔΑ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θέλει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους: «Το κλάμα της είναι βουβό»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θέλει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους: «Το κλάμα της είναι βουβό»
Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε την υπερασπιστική τακτική της 33χρονης που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε την υπερασπιστική τακτική της 33χρονης που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας

Την τακτική που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα οι συνήγοροι της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την προφυλάκισή της για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας περιέγραψε ο εκ των δικηγόρων της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ «θα προσφύγουμε στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών αιτούμενοι την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης, με περιοριστικούς όρους. Υπάρχει μια ποινική δικογραφία που γεννά ερωτήματα για τον ακριβή χρόνο θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας. Γεγονός από το οποίο εξαρτάται ο προσδιορισμός του χρόνου χορήγησης της κεταμίνης στο παιδί».

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ερευνηθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες: «Αυτό θα χρειαστεί χρόνο. Χρόνος που φέρνει συνέπειες για την ίδια όσο παραμένει στη φυλακή. Αυτό που λέμε είναι ότι όσο χρειαστεί για να ελεγχθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών της η ίδια ζητάει να είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Έχει τα προσόντα που απαιτεί ο νόμος, δεν έχει εγκληματικό παρελθόν, είναι πρόσωπο γνωστής διαμονής και δεν υπάρχει περίπτωση φυγής».

Όσον αφορά την αναμενόμενη κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου σχολίασε ότι «ο σύζυγός της μέχρι προχθές ήταν στο πλευρό της και της δήλωνε την ηθική συμπαράστασή του. 24 ώρες μετά τον εγκλεισμό της υπήρξε μια αδικαιολόγητη αναστροφή της στάσης του. Αυτό που αναρωτιέται η κυρία Πισπιρίγκου είναι πως άλλαξε στάση ολοκληρωτικά μέσα σε μια ημέρα ο κ. Δασκαλάκης».

Το κλάμα της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι βουβό

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πελάτης του είπε στον ΑΝΤ1 ότι «το κλάμα της είναι βουβό. Ενώ βλέπεις τα δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια, δεν ακούγεται κανένας ήχος. Έχει ιδιαίτερο στυλ που στη συγκεκριμένη έρευνα της στοίχισε αφάνταστα. Σίγουρα δεν είναι ο τύπος που καταρρέει και κλαίει με λυγμούς».

«Ο τρόπος εκδήλωσης και εκφοράς των συναισθημάτων ακόμη και ο τρόπος έκφρασης του λόγου είναι δικός της. Έχει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αν πάτε σε έναν γάμο, μια χαρά, μια κηδεία θα δείτε 100 άτομα να αντιδρούν με 100 διαφορετικούς τρόπους, δεν μπορώ να βασιστώ στο κριτήριο της συμπεριφοράς. Έχει δικό της στυλ. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι η φωνή της για ο,τιδήποτε κι αν λέει, έχει τον ίδιο τόνο. Ίσως είναι και γνώρισμα των νεότερων παιδιών που ξοδεύουν πολλές ώρες στο διαδίκτυο».

Ο κ. Παπαδόπουλος αποκάλυψε, τέλος, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε κάποια στιγμή στο ανακριτικό γραφείο ότι «θέλω να πάω στα παιδιά μου», να επισκεφθεί τα μνήματα και αναρωτήθηκε τι θα γίνει από εδώ και πέρα, ενώ αναρωτήθηκε για την απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας για την προφυλάκισή «γιατί δεν ακούτε αυτά που σας είπα».

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Απέναντι» της ο Μάνος Δασκαλάκης - Πότε καταθέτει και ποιο πρόσωπο ερευνάται