ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα παρευρεθεί στη λειτουργία για το Πάσχα – Πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα παρευρεθεί στη λειτουργία για το Πάσχα – Πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια
Νέα ανησυχία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ
AP PHOTO

Νέα ανησυχία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ

Απούσα για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια θα είναι από την λειτουργία για το Πάσχα των Καθολικών η βασίλισσα Ελισάβετ δημιουργώντας νέα ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της ειδικά μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό και η οποία την άφησε, όπως είπε η ίδια, «κουρασμένη».

Την ανησυχία επιτείνει, δε, το γεγονός ότι η επίσημη ανακοίνωση για την απουσία της βασίλισσας Ελισάβετ από τη Θεία Λειτουργία δεν περιλαμβάνει τον λόγο για τον οποίο θα συμβεί αυτό.

Η βασίλισσα απουσίασε και από την τελετή της Μεγάλης Πέμπτης (σ.σ. αυτή η εβδομάδα είναι το Πάσχα των Καθολικών) και την θέση της πήραν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα.

Όπως σημειώνει ο Guardian η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ πιστεύεται ότι είναι καλή και αυτό που της δημιουργεί προβλήματα ως προς τις δημόσιες εμφανίσεις της είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως προς την κινητικότητά της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία μεγάλη δημόσια τελετή στην οποία έδωσε το «παρών», η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε στην εκκλησία για την τελετή εις μνήμην του συζύγου της, Φιλίππου, υποβασταζόμενη από τον γιο της Άντριου.

Η απουσία από την τελετή της Μεγάλης Πέμπτης ήταν μόλις η πέμπτη κατά τη διάρκεια της 70χρονης ηγεμονίας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η πρώτη φορά που απουσίαζε ήταν το 1954 όταν την εκπροσώπησε ο αιδεσιμώτατος Μάικλ Γκρέσφορντ Τζόουνς, η δεύτερη το 1960 επειδή είχε γεννήσει δύο μήνες νωρίτερα τον πρίγκιπα Άντριου, η τρίτη το 1964 μετά τη γέννα του πρίγκιπα Εδουάρδου και η τέταρτη το 1970 καθώς τότε ήταν στη Νέα Ζηλανδία για περιοδεία.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο κορονοϊός με άφησε πολύ κουρασμένη και εξαντλημένη