ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο κορονοϊός με άφησε πολύ κουρασμένη και εξαντλημένη

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο κορονοϊός με άφησε πολύ κουρασμένη και εξαντλημένη
Η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρθηκε στην εμπειρία της με τον κορονοϊό και τι της προκάλεσε ο ιός
Buckingham Palace

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρθηκε στην εμπειρία της με τον κορονοϊό και τι της προκάλεσε ο ιός

Στην αποκάλυψη ότι ο κορονοϊός την άφησε «πολύ κουρασμένη και εξαντλημένη» προχώρησε η βασίλισσα Ελισάβετ στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή για ό,τι πέρασε με την covid-19 από την οποία νόσησε τον Φεβρουάριο.

Τότε η Ελισάβετ είχε συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της με το παλάτι του Μπάκιγχαμ να ανακοινώνει ότι η βασίλισσα υπέφερε «από συμπτώματα που θυμίζουν κρύωμα».

Αφορμή για την εξομολόγηση της βασίλισσας Ελισάβετ αποτέλεσε η διαδικτυακή «επίσκεψη» στο νοσοκομείο Royal London για τα εγκαίνια της πτέρυγας Queen Elizabeth. Η βασίλισσα συνομιλώντας με έναν πρώην ασθενή του νοσοκομείου που έχασε πατέρα και αδερφό από τον κορονοϊό είπε «σε αφήνει πολύ κουρασμένο και εξαντλημένο, έτσι δεν είναι; Πρόκειται για μια τρομακτική πανδημία. Δεν είναι όμορφη η έκβαση».

Η βασίλισσα Ελισάβετ αναφέρθηκε και στην δυσκολία που έχουν οι ασθενείς που δεν μπορούν να συναντήσουν συγγενείς και φίλους ενώ νοσηλεύοντας: «Το να μην μπορείς να δεις τους δικούς σου ήταν πολύ δύσκολο».

Η πτέρυγα που εγκαινίασε η βασίλισσα Ελισάβετ κατασκευάστηκε σε μόλις πέντε εβδομάδες λόγω των επειγουσών αναγκών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού με την ίδια μιλώντας σε εργάτες να λέει «δεν είναι εντυπωσιακό όταν διακυβεύεται κάτι τόσο σημαντικό πώς όλοι δουλεύουν μαζί και συνεργάζονται;».

Όπως σημειώνει ο Guardian η βασίλισσα Ελισάβετ είναι σε καλή διάθεση μολονότι αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας καθώς το περασμένο Σάββατο τίμησε μόνη της στο παλάτι του Ουίνδσορ τη μνήμη του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου έναν χρόνο μετά τον θάνατό του.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα χάσει η μονάρχης τις αγαπημένες της καλοκαιρινές εκδηλώσεις;