ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για να καταθέσει εκ νέου για τον θάνατο Μαλένας και Ίρίδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για να καταθέσει εκ νέου για τον θάνατο Μαλένας και Ίρίδας
Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας φέρνουν ξανά στη ΓΑΔΑ τη Ρούλα Πισπιρίγκου για κατάθεση
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας φέρνουν ξανά στη ΓΑΔΑ τη Ρούλα Πισπιρίγκου για κατάθεση

Ραγδαίες αναμένεται να είναι το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις για την υπόθεση της Πάτρας καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να κληθεί εκ νέου για κατάθεση στη ΓΑΔΑ με τους αστυνομικούς αυτή τη φορά να της θέτουν ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της που έφυγαν από τη ζωή σε σύντομο μεταξύ τους χρονικό διάστημα.

Αυτή τη φορά, η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, δεν θα αποφύγει τη «βάσανο» των ερωτήσεων από τους έμπειρους αστυνομικούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε κληθεί να καταθέσει στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της διερεύνησης του θανάτου της Τζωρτζίνας καθώς οι αποκαλύψεις για τη θανατηφόρα χορήγηση της κεταμίνης οδήγησαν την 33χρονη κατευθείαν στο γραφείο της ανακρίτριας.

Τώρα όμως, η διαδικασία θα προχωρήσει με διαφορετικό τρόπο αφού όσο προχωρά η έρευνα για τους θανάτους των υπόλοιπων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, τόσο πλησιάζει η ώρα που η 33χρονη θα περάσει ξανά την πύλη της ΓΑΔΑ.

Στην περίπτωση της Μαλένας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3,5 ετών, η έρευνα περιλαμβάνει καταθέσεις από πλήθος νοσηλευτών και γιατρών. Κι αυτό διότι το μικρό κορίτσι, πριν πεθάνει, έπασχε από ιάσιμη παιδική λευχαιμία και από την ηλικία των 2 ετών είχε νοσηλευτεί σε συνολικά τέσσερα νοσοκομεία. Αντιθέτως, όσον αφορά την Ίριδα είναι εξαιρετικά περιορισμένος ο αριθμός των προσώπων που μπορούν να δώσουν μια εικόνα για όσα ακριβώς συνέβησαν στις 21 Μαρτίου του 2021 οπότε άφησε την τελευταία της πνοή στην κούνια της.

Σε κάθε περίπτωση, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που είχαν την πρώτη επαφή με την προφυλακισμένη πλέον μητέρα των τριών αδικοχαμένων παιδιών, έχουν ήδη σχηματίσει άποψη για την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή της, αλλά και για τη στάση που θα κρατήσει όσον αφορά την υπερασπιστική της γραμμή.

«Έχει συγκροτημένη σκέψη και έχει μελετήσει ενδελεχώς κάθε πτυχή της υπόθεσης. Φαίνεται πως μέσα στο μυαλό της, όλο αυτό το διάστημα πριν και μετά τη σύλληψή της, έχει σκηνοθετήσει την πορεία που θα ακολουθήσει σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, είτε πρόκειται για την προανάκριση, είτε για την κύρια ανάκριση» λέει στη Real News αστυνομικός που είχε άμεση σχέση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου το διάστημα της κράτησής της στη ΓΑΔΑ.

«Από ένα τέτοιο άτομο είναι δύσκολο να αποσπάσεις ομολογία. Έχει ‘σκηνοθετήσει’ στο μυαλό της τους θανάτους των τριών παιδιών. Βέβαια αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πέσει σε αντιφάσεις που είναι δυνατόν να δώσουν νέα στοιχεία» συμπληρώνει αστυνομικός που έχει πλήρη γνώση των ερευνών.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ημερομηνία που την «καίει» για την κεταμίνη