ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Βανδάλισαν τον Βυζαντινό Πύργο στην Νέα Φώκαια

Χαλκιδική: Βανδάλισαν τον Βυζαντινό Πύργο στην Νέα Φώκαια
Οι δράστες έγραψαν συνθήματα πάνω στο μνημείο χρησιμοποιώντας βούρτσα εμποτισμένη σε πλαστικό χρώμα.
halkidikinews.gr

Χαλκιδική: Οι δράστες έγραψαν σύνθημα με πράσινο σπρέι, αμαυρώνοντας το επιβλητικό μνημείο.

Τον Βυζαντινό Πύργο που δεσπόζει στο χωριό της Νέας Φώκαιας στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής βανδάλισαν άγνωστοι σε μία περίοδο που το μνημείο βρισκόταν σε φάση συντήρησης.

Ο Πύργος 17 μέτρων, που αποτελεί κομμάτι της βυζαντινής οχύρωσης, με χρονιά αναστήλωσης γύρω στο 1407 βανδαλίστηκε από αγνώστους, με ολόκληρη την κοινότητα της Νέας Φώκαιας να βρίσκεται σε αναβρασμό.

Οι δράστες έγραψαν συνθήματα πάνω στο μνημείο χρησιμοποιώντας βούρτσα εμποτισμένη σε πλαστικό χρώμα, με αποτέλεσμα να είναι εφικτό να αφαιρεθεί μόνο με την μέθοδο της αμμοβολής. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενημερωθεί ήδη και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους για το συμβάν.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Κασσάνδρας, Μαρία Παπαδημητρίου σχολίασε στο halkidikinews.gr:

«Επιβάλλεται να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο με τους νέους μας. Να τους μάθουμε να σέβονται. Οικογένεια- σχολείο...δύο πυλώνες που καλλιεργούν τον άνθρωπο. Τι φταίει και έχουμε τέτοια παραβατικότητα; Μήπως το γεγονός ότι τα παιδιά σήμερα τα έχουν όλα εύκολα; Μήπως το ότι δεν τιμωρούνται ποτέ και για τίποτα; Μήπως ότι δε τους βάζει κανείς όρια; Όπως και να' χει είναι ντροπή αυτή η εικόνα».

Και συμπλήρωσε: «Εμείς οφείλουμε να μάθουμε ποιος -α το έκανε και να εξαντλήσουμε την αυστηρότητα μας. Να την εξαντλήσουμε χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Λυπάμαι αλλά σε κάποια ζητήματα δε χωρά κανένα ελαφρυντικό. Κάθε μνημείο και κάθε δημόσια ή ιδιωτική περιουσία έχει αξία και δε μπορεί ελαφρά τη καρδία να την καταστρέφει κανείς».

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Αγνοείται ψαροντουφεκάς