ΕΛΛΑΔΑ

Γκάγκα: Οι μάσκες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους

Γκάγκα: Οι μάσκες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους

Κανονικά θα παραμείνουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, όπως τόνισε στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Στη... σκιά της ανακοίνωσης των νέων μετρων, Μίνα Γκάγκα και ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκαναν την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στην απόφαση που πάρθηκε νωρίτερα από την επιτροπή ειδικών για κατάργηση του COVID PASS προκειμένου κανείς να εισέλθει στην χώρα καθώς και στις υπόλοιπες εισηγήσεις για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και τη μείωση των rapid test σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μέλη ΔΕΠ.

Όσον αφορά στην οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά η κυρία Γκάγκα συνέστησε στους γονείς να προσέχουν αλλά «να μην έχουν περισσότερη ανησυχία».

«Εάν χρειαστεί κάτι είμαστε έτοιμοι» τόνισε.

Σχετικά με την πρόληψη είπε ότι είναι σημαντικό το πλύσιμο των χεριών πριν φάμε ενώ ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί στον κόσμο δεν συνδέονται το ένα με τον άλλο για αυτό και μην καθησύχασε τους γονείς να μην φοβούνται να αφήσουν να παίξουν τα παιδιά τους με άλλου».

Η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την ηπατίτιδα στα παιδιά, ενώ από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν από τη Μεγάλη Βρετανία, πρόκειται για μια σπάνια περιπλοκή. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και διεξάγονται έρευνες.

Για την ενισχυτική δόση και οι δύο σημείωσαν ότι χρειάζεται για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπου η ανοσοποίηση όσο περνά ο χρόνος,

Δείτε LIVE την ενημέρωση: