ΕΛΛΑΔΑ

Καίει τον Τσοχατζόπουλο η θεία της Β. Σταμάτη

Καίει τον Τσοχατζόπουλο η θεία της Β. Σταμάτη

Καρφώνει τον Άκη Τσοχατζόπουλο η θεία της Βίκυς Σταμάτη, Αικατερίνη Σταμάτη η οποία μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στο απολογητικό της υπόμνημα η Αικ. Σταμάτη σε λογαριασμό της οποίας εντοπίστηκε έμβασμα το 2001 3 εκατ. δραχμών από την offshore Τorcaso υποστηρίζει:

« Θεωρούσα δεδομένου ότι αυτό το ποσό προέρχεται από τον γαμπρό μου για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης της οικοδομής στο Πόρτο Ράφτη της οποίας την επίβλεψη είχα αναλάβει, καθώς ανάλογα ποσά δεχόμουν από τον ίδιο όλο το χρονικό διάστημα μέχρι την αποπεράτωσή της.

Όταν δημιουργήθηκε το θέμα επί τούτου ρώτησα τον γαμπρό μου για το λόγο της καταβολής του εμβάσματος στο λογαριασμό από την εταιρεία Τorcaso.

Eκείνος με πληροφόρησε ότι, όταν του ζήτησα τα 3 εκατ. δραχμές για την αποπληρωμή των συνεργείων, έλειπε σε διακοπές εκτός Γερμανίας και δεν μπορούσε άμεσα να παραγγείλει την εκτέλεση του εμβάσματος από τη γερμανική του τράπεζα».

Απευθύνθηκε τότε στον κ. Τσοχατζόπουλο, του οποίου το παιδί βάφτισε, και του ζήτησε να φροντίσει να εμβάσει το ποσό των 3εκατ. δραχμών χωρίς βεβαίως εκείνη τη στιγμή να γνωρίζει ούτε από ποιο λογαριασμό θα κατέβαλε ο τελευταίος το έμβασμα ούτε τα λοιπά στοιχεία του αποστολέα…

« Αναρωτιέμαι σε τί έφταιξα όταν το μόνο που έκανα ήταν να συνδράμω στην ανέγερση της εξοχικής κατοικίας του συζύγου της κόρης μου; Γιατί αντιμετωπίζομαι ως επαγγελματίας εγκληματίας απλώς και μόνο επειδή έλαβα εν αγνοία μου και άπαξ από εταιρεία συμφερόντων του κ. Τσοχατζόπουλου το ποσό των 3 εκατ. δραχμών, δηλαδή ένα αμελητέο περιουσιακό στοιχείο σε σχέση με τα ιλιγγιώδη ποσά που αναφέρονται ως αντικέιμενο δωροδοκίας του στο κατηγορητήριο;.

Αλήθεια ποία πραγματική ανάγκη μπορούσε να καλύψει η μηδαμινή εμπλοκή μου στην εξαφάνιση των ιχνών των δις. δραχμών που φαίνεται κατά το κατηγορητήριο να προσπορίστηκε παρανόμως ο πρώην υπουργός;» τόνισε για το επίδικο ποσό η θεία της Βίκυς Σταμάτη.

Κλείνοντας η Αικ. Σταμάτη σημείωσε ότι το μόνο «παράπτωμά» της είναι η συγγενική της σχέση με τη σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου.