ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας: Γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος μου ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Κούγιας: Γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος μου ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου
Intime News

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας.

Όπως ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στο Mega, διοικητής νοσοκομείου και γνωστός δημοσιογράφος τον προέτρεψαν να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ μαζί του επικοινώνησε και ο πατέρας της 33χρονης κατηγορούμενης.

Αρχικά ο δικηγόρος ανέφερε ότι διοικητής μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και μάλιστα το άτομο αυτό είχε προσφερθεί να καλύψει την αμοιβή του. Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι και γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος ήταν πεπεισμένος για την αθωότητα της 33χρονης και τον προέτρεψε να την αναλάβει.

«Νιώθω περίεργα συναισθήματα όταν ένας δικηγόρος δημοσιοποιεί ότι του προτάθηκε η υπεράσπιση κάποιου κατηγορούμενου και εκείνος αρνήθηκε. Αυτού του είδους οι παραιτήσεις εμένα μου δημιουργούν τα χειρότερα συναισθήματα για αυτούς τους δικηγόρους. Ο υπερασπιστής δικηγόρος, ο ποινικολόγος δικηγόρος είναι ένας ιδιαίτερος δικηγόρος. Μου είναι αδιανόητο να δέχεσαι μία εντολή και ακολούθως να κάνεις επίδειξη ηθικής και χωρίς να αναφέρεις τους λόγους να παραιτείσαι», δήλωσε αρχικά.

Έπειτα ο κ. Κούγιας ανέφερε ποιες είναι προϋποθέσεις για να αναλάβει μία υπόθεση. Αρχικά, συναντά το άτομο που καλείται να υπερασπιστεί. «Είναι προσωπική σχέση», ανέφερε τονίζοντας στη συνέχεια πως θα πρέπει να ταυτιστεί με την προσωπικότητα του εντολέα, γιατί ο δικηγόρος είναι η φωνή του τελευταίου.

Στη συνέχεια ζητάει τη δικογραφία, γιατί «διαβάζοντας μία δικογραφία αντιλαμβάνεσαι εάν υπάρχει υπερασπιστική δυνατότητα», είπε χαρακτηριστικά. «Όταν πεις το ναι, απαγορεύεται να παραιτηθείς».

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στη κλήση που δέχτηκε από τον πατέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Μου τηλεφώνησε στο γραφείο μου, διασταύρωσα ότι ήταν ο πατέρα της. Του είπα το να θέλετε εσείς δεν είναι σημαντικό, σημαντικό είναι να το θέλει η κατηγορούμενη. Αφού μου εκφράσει την επιθυμία της, θέλω αύριο να έχω τη συναίνεση των άλλων δύο συναδέλφων. Πρώτα απ’ όλα όμως θέλω τη δικογραφία να τη μελετήσω», δήλωσε.

Ο κ. Κούγιας κλείνοντας τόνισε πως δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Η κεταμίνη δεν σκοτώνει, λέει τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή του επεισοδίου της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο