ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Ούτε ήξερε η Ρούλα Πισπιρίγκου τι είναι η κεταμίνη», λέει ο δικηγόρος της

Πάτρα: «Ούτε ήξερε η Ρούλα Πισπιρίγκου τι είναι η κεταμίνη», λέει ο δικηγόρος της

Για μια ακόμη φορά η Ρούλα Πισπιρίγκου, μέσω του δικηγόρου της, Όθωνα Παπαδόπουλου, διέψευσε πως γνώριζε την ουσία κεταμίνη, πριν την ανακοίνωσή της ως αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η 33χρονη δεν είχε ακούσει ποτέ για την κεταμίνη.

«Άθελά μας έχουμε γίνει ειδικοί για την κεταμίνη. Η 33χρονη δεν είχε ακούσει τίποτα ποτέ για την κεταμίνη και δεν τη γνώριζε. Στις 30/3 την αναζήτησε, όταν ακούστηκε για πρώτη φορά η σχετική είδηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο ενδεχόμενο να ακολουθήσει εκ νέου εκταφή της Τζωρτζίνας ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε πως αυτό θα δώσει ένα τεράστιο υπερασπιστικό ισχυρισμό στα χέρια της 33χρονης.

«Εάν δεν βρεθεί χορήγηση της ίδιας ουσίας στο παρελθόν, με βάση την εξέταση που θα γίνει προκύπτει ότι για πρώτη φορά χορηγήθηκε η ουσία στις 20/01 στο νοσοκομείο, όπου υπήρχε μία μητέρα, που ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα για αυτή την ουσία, και μία ομάδα γιατρών και νοσηλευτών της ΜΕΘ που είχαν στα χέρια τους ένα βαλιτσάκι, που από την έρευνα προέκυψε ότι το βαλιτσάκι αυτό είχε τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ιατροδικαστής Λέων: Η δόση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα ήταν θανατηφόρα

Παράλληλα, μιλώντας στο MEGA , ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, σημείωσε πως η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα και έρχεται να επιβεβαιωθεί από το ιατροδικαστικό πόρισμα του κ. Μπουζιάνη, είναι θανατηφόρα.

«Το βέβαιο στοιχείο στην υπόθεση είναι οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Το αίμα που έχει εξεταστεί επεξεργάζεται από μηχανήματα. Η αποτύπωση γίνεται με τρόπο που δεν επιδέχεται καμία παρέμβαση. Είναι ασφαλές στοιχείο».

Ο κ. Λέων τόνισε ότι η ποσότητα που βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης, 6,5μg/ml, είναι θανατηφόρα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ικανή να σκοτώσει αυτή η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε».

Ανοικτό το ενδεχόμενο εκταφής της Τζωρτζίνας

Τυπική αλλά κομβικής σημασίας κατάθεση έδωσε σήμερα ενώπιον της 18ης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τη πόρισμα της ιατροδικαστικής του έκθεσης γύρω από το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Ο κ. Μπουζιάνης είχε υποβάλλει την έκθεσή του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ενώ σήμερα κλήθηκε να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις γύρω από το πόρισμά του. Η κατάθεση του διήρκησε κάτι λιγότερο από μία ώρα και πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υιοθετήσει η ανακρίτρια την εισήγησή του για εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, προκειμένου να εξετασθούν οι τρίχες από το μαλλιά της, που είναι πιθανό να εισφέρουν περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεση της η ανακρίτρια, η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη», ενώ τονίζεται ότι «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου». Ως προς τις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, κατά την έκθεση, εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων