ΕΛΛΑΔΑ

Prudent Warrior και Delta Poseidon: Αυτά είναι τα ελληνικά πλοία που αιχμαλωτίστηκαν στο Ιράν

Prudent Warrior και Delta Poseidon: Αυτά είναι τα ελληνικά πλοία που αιχμαλωτίστηκαν στο Ιράν
Το Delta Poseidon καταλήφθηκε από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» του Ιράν.
Marine Traffic

Δυο ελληνικά τάνκερ έχουν αιχμαλωτιστεί από τους «Φρουρούς της Επανάστασης» στο Ιράν από την Παρασκευή. Ποια είναι τα ελληνικά πλοία που έγιναν στόχος «πειρατείας» στον Περσικό Κόλπο.

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από την Παρασκευή (27/05) καθώς δυο ελληνικά πλοία δέχθηκαν επίθεση και επί της ουσίας αιχμαλωτίστηκαν κοντά στις ακτές του Ιράν.

Πρόκειται για τα τάνκερ «Delta Poseidon» και «Prudent Warrior». Το πρώτο φέρεται να είχε πορεία επιστροφής προς την Ελλάδα και το λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων, πιθανότατα για να εκφορτώσει στα κοντινά διυλιστήρια, ενώ το δεύτερο φέρεται να είχε πορεία προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το λιμάνι της Φουτζάιρα.

Τα στοιχεία των δυο ελληνικών πλοίων

Το Prudent Warrior κατασκευάστηκε το 2017 και είχε ως βάση του το λιμάνι της Άνδρου. Η τρέχουσα αξία του εκτιμάται στα 50,4 εκατ. δολάρια, ενώ έχει μήκος 274μ., πλάτος 48μ. και χωρητικότητα 149995 t DWT. Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Polembros, του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη.

To Delta Poseidon κατασκευάστηκε το 2011 και έχει ως έδρα το λιμάνι του Πειραιά. Η τρέχουσα αξία του εκτιμάται στα 34,5 εκατ. δολάρια. Το μήκος του είναι 274μ., το πλάτος του 48,04μ. και η χωρητικότητά του είναι 157380 t DWT. Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Delta Tankers του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη.

Με πληροφορίες από Marine Traffic

Σχετικές ειδήσεις