ΕΛΛΑΔΑ

Δάκης: «Έδωσε μία παλικαρίσια μάχη - Τις τελευταίες ώρες βασανίστηκε» (video)

Δάκης: «Έδωσε μία παλικαρίσια μάχη - Τις τελευταίες ώρες βασανίστηκε» (video)
Ο αγαπημένος τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών 
Facebook: ΔΑΚΗΣ - Official

Δάκης: Μετά από τέσσερα χρόνια μάχης με τον καρκίνο, ο αγαπημένος τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών 

Θλίψη σκόρπισε στο πανελλήνιο ο θάνατος του τραγουδιστή Δάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο. Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η ραδιοφωνική παραγωγός και σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ.

Η ίδια μίλησε ζωντανά στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση και αποκάλυψε πως ο Δάκης τις τελευταίες ώρες βασανίστηκε πολύ. Παράλληλα κυρία Καρρέρ ανέφερε πως χθες ήταν μαζί με τον τραγουδιστή και πως για την κηδεία του θα βγει σχετική ανακοίνωση.

«Έδωσε μία παλικαρίσια μάχη, στενοχωριόταν τις τελευταίες ημέρες που έβγαιναν διάφοροι κι έλεγαν πόσο άσχημα ήταν. Δεν ήθελε. Είχε δώσει το κλειδί της ψυχής και της καρδιάς του σε πέντε ανθρώπους. Εγώ χθες ήμουν μαζί του στις τελευταίες του ώρες. Στις τελευταίες ώρες ταλαιπωρήθηκε. Βασανίστηκε τις τελευταίες ώρες. Ήμουν μαζί με τον κολλητό του φίλο, τον Πάνο Δέρβο. Ξεκουράστηκε σήμερα ο Δάκης.

Ένας αξιοπρεπέστατος κι ευγενής άνθρωπος που δεν ήθελε να ασχολούνται με την προσωπική του ζωή, πόσω μάλλον με την υγεία του. Έδωσε μάχη για τέσσερα χρόνια, εκ των οποίων ο τελευταίος χρόνος ήταν δύσκολος. Ξεκίνησε από έναν καρκίνο του εντέρου αλλά αυτό επεκτάθηκε αλλά αυτό επεκτάθηκε. Όπως θυμόσαστε και θυμόμαστε όλοι, έδινε συναυλίες, ήταν μέσα στην καλή χαρά. Τον λατρεύω και θα τον αγαπώ για πάντα. Αύριο θα ξέρουμε πότε θα είναι η κηδεία και θα γίνει σχετική ανακοίνωση» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Λουκίλα Καρρέρ.

Οι τελευταίες συνεντεύξεις του Δάκη: «Μου είχαν δώσει έξι μήνες ζωής» (video)

Η τελευταία συνέντευξη του Δάκη, ήταν στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την Ρένα Μόρφη και είχε μιλήσει για το πως δημιουργήθηκε το γνωστό σε όλους όνομα «Δάκης», αλλά και για την καριέρα του.

«Το πραγματικό μου όνομα είναι Βρασίδας Χαραλαμπίδης. Από το Βρασιδάκης. Στη μητέρα μου δεν άρεσε καθόλου το Βρασίδας. Έτσι έμεινε το Δάκης. Όταν ήρθα εδώ και πήγα στην Minos για τον πρώτο μου δίσκο, μου λέει ο πατέρας Μίνος πως σε λένε; Λέω Δάκη. Το επώνυμο; Χαραλαμπίδης. Άσε μου λέει αν τραγουδούσες ρεμπέτικο είναι ότι πρέπει, κρατάμε το Δάκης»

Ο Δάκης είχε εμφανιστεί λίγους μήνες πριν στην εκπομπή «Το Πρωινό» και μεταξύ άλλων, είχε αναφερθεί στην περιπέτειά του με τον καρκίνο.

«Όταν με ενημέρωσαν πως έχω καρκίνο δεν φοβήθηκα. Μου είχαν δώσει έξι μήνες ζωής… Εντάξει, πέρασαν τρία χρόνια», είπε ο Δάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προέλευση του καλλιτεχνικού του ονόματος:

«Το όνομα μου είναι Βρασίδας Χαραλαμπίδης. Όταν πήγα να υπογράψω το πρώτο μου συμβόλαιο, μου λέει ο κ. Μάτσας «άστο! Αν τραγουδήσεις ρεμπέτικο, εντάξει. Αλλά άστο… Δάκης.

Είμαι 57 χρόνια στο τραγούδι, μισό αιώνα και 7 χρόνια κρατάω μικρόφωνο… Χωρίς αυτό δεν ζω. Είμαι 77 χρονών και καμαρώνω για αυτό που είμαι», είχε πει.

Σχετικές ειδήσεις