ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Genesis - Τα πρώτα μηνύματα από το 112 σε Εύβοια και Ηλεία

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Genesis - Τα πρώτα μηνύματα από το 112 σε Εύβοια και Ηλεία
Η πολύπαθη Εύβοια είναι μια από τις περιοχές που θα πληγεί από την κακοκαιρία Genesis.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Κακοκαιρία Genesis: Ενεργοποιήθηκε το 112 στη Δυτική Ελλάδα και την Εύβοια - Ξεκίνησαν τα ακραία φαινόμενα από Κοζάνη και Λάρισα.

Τεράστια προσοχή και οδηγίες από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς η κακοκαιρία Genesis έχει ήδη αρχίσει την επέλασή της. Σε περιοχές της Κοζάνης και της Λάρισας τα φαινόμενα είναι ήδη έντονα και παρατηρήθηκαν πλημμύρες και καταστροφές.

Παράλληλα, το 112 άρχισε την αποστολή μηνυμάτων σε περιοχές όπου αναμένεται να «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία. Ήδη οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Εύβοιας, έλαβαν τα πρώτα μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Το μήνυμα του 112

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, στην ενημέρωση για την κακοκαιρία προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν τους πλημμυρισμένους δρόμους και το να διασχίσουν ποτάμια και χειμμάρρους.

Κοζάνη και Λάρισα οι πρώτες περιοχές που «χτύπησε» η κακοκαιρία Genesis

Την ίδια ώρα, η επέλαση της κακοκαιρίας Genesis έχει αρχίσει από την Κοζάνη και τη Λάρισα.

Πολλά βουλωμένα φρεάτια δρόμων σε συνδυασμό με το μεγάλος ύψος της βροχής που έπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στους κατοίκους της Κοζάνης.

Από την ισχυρή νεροποντή δεν έλειψαν και οι εγκλωβισμοί οδηγών μέσα στο οχήματά τους σε σημεία της πόλης που είχε συγκεντρωθεί μεγάλο ύψος νερού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση έπληξε περιοχές από το Ελευθέριο της Αγιάς, μέχρι την Αμυγδαλή, τη Δήμητρα, έως το Αχίλλειο Λάρισας.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο από τη Δήμητρα, το χαλάζι πέφτει με ένταση, αλλά και για μεγάλη διάρκεια.

Πρόκειται για πρωτοφανή περίοδο στη Λάρισα, καθώς σε διάστημα δύο εβδομάδων έχουν χτυπηθεί από χαλάζι, ανεμοστρόβιλους και νεροποντές, σχεδόν όλες οι επαρχίες της!

Σχετικές ειδήσεις