ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Genesis - Κέρκυρα: Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμα του

Κακοκαιρία Genesis - Κέρκυρα: Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμα του
Με προβλήματα εξελίσσεται η κακοκαιρία «Genesis» στην Κέρκυρα.
kerkyrasimera.gr

Υλικές ζημιές σημειώθηκαν από την κακοκαιρία Genesis.

Με προβλήματα εξελίσσεται η κακοκαιρία «Genesis» στην Κέρκυρα. Τα φαινόμενα ξεκίνησαν από το βράδυ της Πέμπτης με έντονες βροχοπτώσεις, κατά τόπους, ενώ μικρής διάρκειας χαλάζι έπεσε στα βορειοανατολικά του νησιού. Το πρωί της Παρασκευής ένας ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνιση του αφήνοντας μεγάλες καταστροφές στο πέρασμα του.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, κολώνες ρεύματος, δέντρα και σκεπές μαγαζιών καταστράφηκαν. Την ίδια ώρα μικρές υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε κεραμοσκεπή καταστήματος στους Αργυράδες της Νότιας Κέρκυρας, ενώ όπως αναφέρθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκαν και κάποιες κοπές δέντρων στην ίδια περιοχή.

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Κέρκυρα.kerkyrasimera.gr

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, «μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα, με το φαινόμενο όμως της κακοκαιρίας να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη».

kerkiraq-2.jpg
Η κακοκαιρία χτύπησε και την Κέρκυρα.kerkyrasimera.gr

Εξάλλου χθες το απόγευμα όλοι οι κάτοικοι του νησιού έλαβαν επείγουσα ειδοποίηση από το 112, προκειμένου να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών σχετικά με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμενόταν να πλήξουν το νησί.

kerkira-3.jpg
Σε πλήρη εξέλιξη η επέλαση του κύματος κακοκαιρίας.kerkyrasimera

Σχετικές ειδήσεις