ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» και στην Κρήτη για τις ιερόδουλες

«Καμπανάκι» και στην Κρήτη για τις ιερόδουλες

Τραγική η κατάσταση και στο Ηράκλειο. Κορίτσια εκδίδονται ακόμα και χωρίς προφύλαξη για ένα... σουβλάκι!

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη του Ηρακλείου, έπειτα από την είδηση των ιερόδουλων με Aids που εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Η κατάσταση φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη στο νησί, και ειδικότερα στην πόλη του Ηρακλείου, όπου οι «ροζ» πιάτσες «πλημμυρίζουν» με άνδρες που περνούν από το κρεβάτι νεαρών κοριτσιών, χωρίς να χρησιμοποιούν προφυλακτικό, με αντάλλαγμα 5 ευρώ, ένα σουβλάκι ή μία τηλεκάρτα.

Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, πρόκειται κατά κύριο λόγο για κοπέλες που ζουν στα όρια της οικονομικής και ανθρώπινης εξαθλίωσης, χωρίς καν την στοιχειώδη υγιεινή, οι οποίες ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμες να «θυσιαστούν» χωρίς καμία απολύτως προφύλαξη μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν μερικά ευρώ και φαγητό. Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις οι ιερόδουλες είναι Ελληνίδες τοξικομανής, οι οποίες κάνουν τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Αυτή η κατάσταση έχει ως συνέπεια να έχουν αυξηθεί στο κατακόρυφο οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες όπως και τα κρούσματα ηπατίτιδας.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα χωριά

Κι αν η κατάσταση στο Ηράκλειο μπορεί να ελεγχθεί μέσα από συνεχείς ελέγχους της αστυνομίας και των υγειονομικών υπηρεσιών στους νόμιμους οίκους ανοχής της πόλης, στην ύπαιθρο και κυρίως στα κεφαλοχώρια του νομού, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγες, πολλές αλλοδαπές εκπορνεύονται παράνομα, δεν υποβάλλονται σε κανέναν υγειονομικό έλεγχο, ενώ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τα εκδιδόμενα άτομα όπως αυτές ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία.

Οι αστυνομικοί στην ενδοχώρα του Ηρακλείου έχουν παραλάβει σχετική διαταγή για τη διενέργεια ελέγχων, αδυνατούν όμως όπως λένε να τους εκτελέσουν διότι οι ιερόδουλες και οι προαγωγοί τους λαμβάνουν προφυλάξεις για να μην πέσουν στην τσιμπίδα της αστυνομίας.

Ελεγχόμενη η κατάσταση στους οίκους ανοχής

Kλιμάκιο αστυνομικών και υγειονομικών υπαλλήλων πραγματοποίησαν εξονυχιστικές έρευνες στους οίκους ανοχής της πόλης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες εργασίας των ιερόδουλων που εργάζονται σε αυτούς.

Ωστόσο, η κατάσταση στους οίκους ανοχής του Ηρακλείου είναι λίγο-πολύ ελεγχόμενη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνουν τα μέτρα τους και να διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Διαβάστε επίσης: Από το πεζοδρόμιο, το AIDS γίνεται εφιάλτης για χιλιάδες οικογένειες