ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Υγείας: 85 κρούσματα AIDS σε 1.180 αιμοληψίες!

Υπ. Υγείας: 85 κρούσματα AIDS σε 1.180 αιμοληψίες!

Στοιχεία -σοκ παρουσιάζει το υπουργείο Υγείας με αφορμή τα όσα εφιαλτικά έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας με τον πληρωμένο έρωτα.

Τα απανωτά κρούσματα με τον ιό HIV έχουν σκορπίσει τον τρόμο τόσο στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα όσο και στα σπίτια εκατοντάδων οικογενειών καθώς μέλη των οποίων επέλεγαν ιερόδουλες χωρίς τη χρήση προφυλακτικών!

«Κατά τα τελευταία χρόνια λειτουργεί τόσο σύστημα καταγραφής και επιδημιολογικής επιτήρησης της HIV λοίμωξης, αλλά και υλοποιούνται αδιάλειπτα προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικού πληθυσμού: Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα δρόμου (για μετανάστες και εκδιδόμενα άτομα) έχει προσεγγίσει 4.500 μαγαζιά αλλοδαπών και ελλήνων και 417 οίκους ανοχής και ένα μεγάλο αριθμό ατόμων που εμπλέκονται στην παράνομη πορνεία και δρουν στους δρόμους που προαναφέρθηκαν (1.117 εκδιδόμενες γυναίκες), όπου έχει μοιραστεί ενημερωτικό υλικό και έχει δοθεί ενημέρωση σχετικά με τη δράση των κινητών μονάδων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στις πλατείες Καραϊσκάκη, Ομονοίας, Βικτώριας και Αμερικής.

Μέχρι σήμερα στις κινητές μονάδες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουν εξεταστεί περισσότερα από 24.000 άτομα και έχουν γίνει 1.180 αιμοληψίες (από τις οποίες 85 έχουν βρεθεί θετικές στον ιό HIV)», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως σημειώνεται, το προσωπικό ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. διανέμει πολύγλωσσο ενημερωτικό υλικό σχετικά με την πρόληψη μεταδοτικών νοσημάτων όπως το AIDS, οι Ηπατίτιδες, η Ψώρα και η Φυματίωση.

Παράλληλα δημιουργήθηκε ειδικός οδηγός παροχής δωρεάν υπηρεσιών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με πληροφορίες για δωρεάν σίτιση, ρουχισμό, προσωρινή στέγαση κ.α.

«Η περιφερόμενη ομάδα εργασίας προσεγγίζει τους μετανάστες όπου μοιράζει ενημερωτικά φυλλάδια (Ελληνικά, Αγγλικά, Φαρσί, Ουρντού, Αραβικά και Βουλγάρικα) και προφυλακτικά με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μετανάστες, ώστε να προσέχουν την ατομική τους υγιεινή (με σκοπό την αντιμετώπιση των κρουσμάτων παρασιτώσεων), προωθεί τη χρήση προφυλακτικού στη σεξουαλική επαφή (με σκοπό την μείωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (Σ.Μ.Ν.) όπως ο HIV/AIDS, τα κονδυλώματα (H.P.V.), η σύφιλη, η γονόρροια, καθώς και των Ηπατιτίδων), ενημερώνει για τις υπάρχουσες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, και παραπέμπει στις κινητές μονάδες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ».

Διαβάστε κάποια σοκαριστικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το υ. Υγείας:

«Η επιδημία στο Κέντρο της Αθήνας δεν θα είχε διαγνωσθεί και στοιχειοθετηθεί εάν το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., πέραν από την θεσμοθετημένη επιδημιολογική επιτήρηση, ή και τα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής που υλοποιεί με απόλυτη επιμέλεια.

Τούτο επετεύχθη και με τη νέα δράση και πρωτοβουλία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. μέσω της παράλληλης ιχνηλάτησης και καταγραφής με τις Κινητές Υγειονομικές του Μονάδες, που διήρκησε σχεδόν ένα έτος και συνεχίζεται.

Έξι Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής λειτουργούν καθημερινά από τις 9 Ιουνίου στις πλατείες Βάθη, Ομόνοιας, Κουμουνδούρου, Αγίου Γεωργίου, Καραϊσκάκη και Οδησσού στον Πειραιά (ωράριο λειτουργίας 5μμ-10μμ τις καθημερινές / 10πμ-3μμ και 5μμ-10μμ τα Σαββατοκύριακα), οι οποίες διαθέτουν άρτιο ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό (Φορητός Ακτινολογικός Εξοπλισμός, Ακτινολογικό Κρεβάτι, Ηλεκτρονικός Υπολογιστής/Διαγνωστικός Σταθμός, Φυγόκεντρος, Καρδιογράφος) και στελεχώνονται από ιατρό, νοσηλευτή, ψυχοκοινωνικό επιστήμονα, διοικητικό υπάλληλο και διαπολιτισμικό μεσολαβητή.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνώς και με τις προτεραιότητες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας ,με το πρόγραμμα παρέμβασης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. γίνεται ειδική στόχευση στα λεγόμενα νοσήματα ανισότητας και φτώχειας δηλαδή στον εντοπισμό και αντιμετώπιση κρουσμάτων AIDS,αλλά και φυματίωσης, ηπατίτιδας και ελονοσίας.

Σημειώνεται ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν ξεκινήσει αιμοληψίες (πάντα με την έγγραφη συγκατάθεση των εξεταζόμενων) για την διάγνωση του ιού HIV, της ηπατίτιδας B και C και της ελονοσίας, με τα πρώτα αποτελέσματα να μας καταδεικνύουν δραματική αύξηση των συγκεκριμένων νοσημάτων στις ειδικές ομάδες που εξετάζουμε».

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων AIDS

Από το πρώτο τρίμηνο του 2011, υπάρχουν ενδείξεις για σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2000 μέχρι και το 2010, είχαμε κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, 14 νέα περιστατικά Aids σε χρήστες ναρκωτικών.

Το 2011 ο συνολικός αριθμός έφτασε τα 241 περιστατικά, μια δραματική αύξηση, που παρατηρήθηκε μόνο στην Αττική, ειδικότερα στους χώρους συνάθροισης των χρηστών και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Αύγουστο του 2011 είχε ξεκινήσει την αθρόα διανομή υγειονομικού υλικού στους χρήστες (σύριγγες, βελόνες, προφυλακτικά) για τον περιορισμό επέκτασης της ενδημίας στην Αθήνα και μέχρι σήμερα διανεμηθεί περισσότερες από 50.000 σύριγγες σε χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.

Διαβάστε περισσότερα:

Ποινική δίωξη σε άλλες πέντε ιερόδουλες με AIDS

Θερίζει το AIDS στα «κόκκινα φανάρια»

Λοβέρδος: Να ποινικοποιηθεί το σεξ χωρίς προφύλαξη με ιερόδουλες

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως χτυπά το Aids τα ανθρώπινα κύτταρα