ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο το βίαιο επεισόδιο Μάνου - Ρούλας - Το πόρισμα «φωτιά» και οι νέες καταθέσεις

Πάτρα:Στο μικροσκόπιο το βίαιο επεισόδιο Μάνου - Ρούλας - Ποιος έχει σειρά στον κύκλο των καταθέσεων
Ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου.
IntimeNews / Φωτογραφία Αρχείου

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το βίαιο επεισόδιο Μάνου - Ρούλας - Ποιος έχει σειρά στον κύκλο των καταθέσεων

Σε πάζλ για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα καθώς καθημερινά νέες εξελίξεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που ήρθαν στο προσκήνιο, την Τρίτη θα παραδοθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά, για το θάνατο των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο Αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής στην τηλεόραση του MEGA ότι στο πόρισμα των ιατροδικαστών θα υπάρχουν αναφορές για δολοφονική ενέργεια εναντίον των δύο κοριτσιών με περισσότερη βεβαιότητα για την μικρή Ίριδα που έφυγε από τη ζωή στον 6ο μήνα της ζωής της.

Τα παιδιά φαίνεται ότι έφυγαν από τη ζωή με τον ίδιο τρόπο και αυτός δεν είναι άλλος από την ασφυξία. Όλα αυτά αναμένεται να περιγράφονται στο πόρισμα των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει εκ νέου, να «φωτίσουν» το θάνατο των δύο κοριτσιών.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στα δύο μικρότερα κοριτσάκια, την 6 μηνών Ίριδα και την 3,5 ετών Μαλένα, που έφυγαν από τη ζωή με ανεξήγητο τρόπο, που δεν δικαιολογούσε η κατάσταση της υγείας τους.

Μάνος Δασκαλάκης: Δήλωσε πεπεισμένος ότι η Πισπιρίγκου σκότωσε την Τζωρτζίνα

Παράλληλα, εκτός από το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών που εξέτασαν από την αρχή τα στοιχεία για τα δύο κοριτσάκια, σε εξέλιξη είναι και ο νέος γύρος καταθέσεων στην Αστυνομία. Με την σημαντικότερη κατάθεση, αυτή του Μάνου Δασκαλάκη να ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου μετά από 8 ώρες.

Μεταξύ άλλων ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε για τη ζωή του στην Πάτρα με την Ρούλα Πισπιρίγκου και τα τρία αδικοχαμένα παιδιά τους. Ωστόσο η πιο σημαντική ερώτηση που του έγινε, φαίνεται πως ήταν η τελευταία.

Η τελευταία ερώτηση που έγινε στον Μάνο Δασκαλάκη σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του «MEGA», ήταν «Πιστεύετε ότι η σύζυγός σας έχει δολοφονήσει τα τρία παιδιά σας;».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνος απάντησε ότι κατά τη γνώμη του, η εν διαστάσει σύζυγός του σκότωσε την 9χρονη κόρη τους Τζωρτζίνα. Ωστόσο, για τα άλλα δύο παιδιά τους, την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα, ο ίδιος δεν έχει στοιχεία για να πει με σιγουριά ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι εκείνη που τα σκότωσε.

Έπειτα από την πολύωρη κατάθεσή του, ο Μάνος Δασκαλάκης έφυγε ανακουφισμένος από όλα όσα τον βάραιναν το τελευταίο διάστημα.

Τι συνέβη μία ημέρα πριν το θάνατο της Ίριδας

Υπενθυμίζεται ότι στη νέα κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης, περιέγραψε ένα μεγάλο καβγά που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου, μόλις ένα 24ωρο πριν το θάνατο της 6 μηνών Ίριδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το προηγούμενο βράδυ του θανάτου του μωρού, είχε ένα πολύ μεγάλο καβγά με την σύζυγό του, κατά τον οποίο μάλιστα εκείνος χτύπησε την γυναίκα του δυο φορές στο πρόσωπο, πριν φύγει από το σπίτι. Μία μέρα μετά από αυτόν τον καβγά, ενημερώθηκε ότι βρέθηκε νεκρό το μωρό τους. Ο ίδιος δεν ήταν στο σπίτι όταν πέθανε το παιδάκι.

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκαν σε νοσοκομεία που είχε νοσηλευτεί, έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού δεν υπήρχε κεταμίνη. Τουλάχιστον εκείνο το διάστημα που είχαν παρθεί τα συγκεκριμένα δείγματα αίματος.

Ο Ιατροδικαστής Καλεντέρης μίλησε για την κεταμίνη που βρέθηκε στην 9χρονη

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Καλεντέρης μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ανέφερε ότι η κεταμίνη είναι μία ουσία που «φεύγει» γρήγορα από τον οργανισμό. Επομένως, αν τα δείγματα πάρθηκαν έστω και μία ώρα μετά, θα μπορούσαν να βγουν αρνητικά και να έχει ήδη μεταβολιστεί η κεταμίνη «αν δεν έχει δοθεί σε τεράστιες ποσότητες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τρίχες της Τζωρτζίνας μπορούν να δείξουν με μεγάλη σιγουριά αν είχε λάβει ή όχι κεταμίνη το παιδάκι, τουλάχιστον τους τελευταίους 6 μήνες της ζωής του.

Η καθοριστική κατάθεση από την ιατροδικαστή Τσιόλα

Σημαντικές εκτιμήσεις για τις συνθήκες θανάτου της μικρής Ιριδας, προσέφερε η πολύωρη κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα στους δύο αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Αστυνομικές πηγές σχολίασαν ότι ήταν άκρως διαφωτιστική η κατάθεση της έμπειρης ιατροδικαστού που είχε κάνει τη νεκροψία – νεκροτομή στο βρέφος και είχε αποφανθεί ότι ο θάνατος της προκλήθηκε από πνευμονικό οίδημα, παρά το γεγονός ότι το συμπεριληφθέν πόρισμα στην ιατροδικαστική έκθεση της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου έκανε λόγο για «αγενεσία φλεβοκόμβου».

Η κυρία Τσιόλα μάλιστα ρωτήθηκε για το αν είχε αναφέρει στην μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου ότι ο θάνατος της Ιριδας επήλθε στις 9 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021. Έγκυρη πηγή από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αποκάλυψε ότι η κ. Τσιόλα διέψευσε πως συνομίλησε με την μητέρα γύρω από τον πιθανό χρόνο του θανάτου του βρέφους. Εξήγησε δε, τους λόγους που ήταν αδύνατος ο χρονικός προσδιορισμός.

Οι έμπειροι ερευνητές της υπόθεσης κατέγραψαν ως πολύ σημαντικό και κρίσιμο στοιχείο το γεγονός ότι, κατά το συμπέρασμά τους, η Ρούλα Πισπιρίγκου αποπειράθηκε να παραπλανήσει, επικαλούμενη ψευδώς άλλη ώρα από εκείνη που έφυγε από τη ζωή το βρέφος, σύμφωνα με την «Πελοπόννησο».

Η κατάθεση της κ. Τσιόλα αναφέρεται γύρω από τον τρόπο που μέσα στην κούνια του το μωρό έχασε την αναπνοή του και τη ζωή του. Στον «μηχανισμό του θανάτου» διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια, με τις δύο μικρές κηλίδες αίματος.

Από το περιβάλλον της κυρίας Τσιόλα σχολιάσθηκε ότι «η ιατροδικαστής είναι ικανοποιημένη για την πληρότητα της κατάθεσής της και ήρεμη πια, διότι με πλήρως τεκμηριωμένα ευρήματα και ακαταμάχητα συμπεράσματα εισέφερε για να αποκαλυφθεί η αλήθεια…».

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: «Περιμένει με αγωνία το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα»

Την ώρα που το πόρισμα για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ο δικηγόρος της 33χρονης αναφέρθηκε σε ό,τι αφορά τα πορίσματα για την Μαλένα και την Ίριδα. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε πως η κατηγορουμένη περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα.

O Όθων Παπαδόπουλος μίλησε στην τηλεόραση του MEGA σχετικά με τα αποτελέσματα των δειγμάτων αίματος της Τζωρτζίνας που ήταν καθαρές από κεταμίνη. Σύμφωνα με τον ίδιο η μη ανεύρεση κεταμίνης αποτελεί σημαντικό στοιχείο γιατί αφενός δεν προκύπτει κάποια αιτιολογία για το καρδιακό ιστορικό που είχε, αφετέρου γιατί η κεταμίνη εμφανίζεται μόνο την ημέρα θανάτου του παιδιού, την 29η Ιανουαρίου, μέσα σε έναν χώρο που η ουσία ήταν διαθέσιμη στους γιατρούς και όχι στην κατηγορουμένη.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει την ώρα λήψης των δειγμάτων, απάντησε: «Είναι διάσπαρτες σε διάφορες μέρες της νοσηλείας της, σε βαθμό ώστε να καλύπτουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από το επίδικο 9μηνο στο οποίο είχε τα προβλήματα».

Πρόσθεσε πως για κάθε στοιχείο υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος, και εφόσον δεν προκύπτει κάτι θετικά, όλα τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις και πρόσθεσε πως η κατηγορουμένη δεν είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα, ακόμα και στην εκταφή.

Τέλος, σχετικά με τα πορίσματα για την Μαλένα και την Ίριδα, ο δικηγόρος δήλωσε πως η κατηγορουμένη περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα, επιμένει στην αρχική της δήλωση πως δεν υπήρχε περίπτωση να στραφεί ενάντια στα παιδιά της και αρνείται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Ό,τι έχω να πω θα το πω στις Αρχές»

Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, με δηλώσεις της ανέφερε ότι «δεν θέλει να πει το παραμικρό για τον Μάνο Δασκαλάκη και τη στάση του», ενώ διεμήνυσε ότι η ίδια είναι «έτοιμη να καταθέσει όποτε και όπου κληθεί».

«Δεν με έχουν καλέσει ακόμη για κατάθεση. Κανένας από την οικογένειά μου δεν έχει κληθεί για να καταθέσει. Ούτε η μητέρα μου, ούτε ο πατριός, κανείς. Δεν ξέρω τι έκανε ο κύριος Δασκαλάκης και πόσες ώρες κατέθετε, εγώ δεν έχω κληθεί. Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Ό,τι έχω να πω, θα το πω στις Αρχές», είπε στην τηλεόραση του MEGA.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ετοιμάζει μηνύσεις κατά δημοσιογράφων

Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού που βρίσκεται η 33χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μηνύσεις κατά τηλεοπτικών εκπομπών και παρουσιαστών της ελληνικής τηλεόρασης Την είδηση έκανε γνωστή ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, οι λόγοι είναι οι εξής:

  1. Λένε ψέματα για τηλεφωνικές επικοινωνίες με πρόσωπα του περιβάλλοντός της. Οι δικηγόροι της 33χρονης αναζητούν αυτή τη στιγμή ποιοι είναι όλοι αυτοί που κάνουν δηλώσεις, ώστε να κάνουν ταύτιση και να δουν αν είναι όντως πρόσωπα του περιβάλλοντός της.
  2. Όσον αφορά στις αναρτήσεις στο Facebook, που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.
  3. Δήθεν εξελίξεις στις έρευνες που δεν έχουν καμιά σχέση με την αλήθεια, αλλά και διαρροές πορισμάτων. Δίνονται μόνο για την τηλεθέαση και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

«Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό. Είναι μια πρακτική που ακολουθείται από μια μερίδα συναδέλφων σας, έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί. Έχουμε προσπαθήσει να σταματήσουμε αυτή την παράλογη και παράνομη πρακτική, ωστόσο μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειές μας έχουν πέσει στο κενό. Οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση από την προσφυγή στην δικαιοσύνη, ανέφερε ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος στην τηλεόραση του Alpha.

«Δεν μπορεί η εντολέας μου να ταυτίσει ποιο είναι το πρόσωπο που κάνει τέτοιες αναφορές, που δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης, δεν δικαιολογούνται από κάποιο ρεπορτάζ στα πλαίσια δημοσιογραφικής έρευνας, αλλά αποτελούν λεπτομέρειες και εκφάνσεις της προσωπικής ζωής του προσώπου που εμπλέκεται. Έχει γίνει ακόμη και αναφορά ότι η Ρούλα είχε 80 ερωτικές σχέσεις πριν παντρευτεί τον Μάνο Δασκαλάκη», πρόσθεσε.

Το πανάκι που λύνει την υπόθεση

Ακόμη ένα στοιχείο – «κλειδί» είδε το φως της δημοσιότητας, πρόκειται για το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας,που βρέθηκε στην κούνια της. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα από ασφυξία.

Την εικόνα αυτή ολοκληρώνει και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα (ιατροδικαστής που νεκροτόμησε το βρέφος στην Πάτρα). Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω.

Πέρα όμως από αυτό το εύρημα, οι επιστήμονες εντόπισαν και στον εγκέφαλο του βρέφους αιμορραγικές διηθήσεις, συμβατές με υποξία. Υπάρχουν και ηπατικές αλλοιώσεις επίσης συμβατές με υποξία στην Ίριδα και τη Μαλένα.

«Κλειδί» η κατάθεση Δασκαλάκη

Ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, που θεωρείται πρόσωπο-«κλειδί» στην όλη ιστορία, κατέθετε για ώρες στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα.

Το «Τούνελ» έφερε και πάλι στο φως μέρος της πολύωρης συνομιλίας που είχε μαζί του η Αγγελική Νικολούλη. Τι υποστήριζε τότε και τι λέει τώρα… Επέμενε και στους αστυνομικούς ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα από τη συμπεριφορά της συζύγου του, που ούτε λίγο ούτε πολύ, την εμφάνιζε ως υπόδειγμα μητέρας.

Όλα αυτά που τώρα υποστηρίζει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που ισχυριζόταν για τη Ρούλα στο φιλικό του περιβάλλον. Η εκπομπή πρόβαλλε υπό άλλη πλέον σκοπιά, τις μαρτυρίες – «φωτιά» για τις ακραίες συμπεριφορές της Ρούλας, που εμφανίζονταν τόσο από τις δηλώσεις του, όσο και από τα μηνύματά του.

Στη γυναίκα με την οποία φέρεται να διατηρούσε δεσμό μετά το χωρισμό του, έλεγε σύμφωνα με μαρτυρίες από το φιλικό τους περιβάλλον, ότι την είχε δει να πετάει το μωρό με δύναμη στην κούνια.

Ενώ ο ίδιος είχε καταλάβει τη συμπεριφορά της γυναίκας του και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, δεν απομάκρυνε το τελευταίο παιδί που είχε μείνει στη ζωή, την Τζωρτζίνα, από το άρρωστο περιβάλλον της.

Είχε δηλώσει οργισμένος, όπως φαίνεται από τα μηνύματα που στο παραπάνω βίντεο, ότι θα την έπαιρνε, αλλά περιορίστηκε στο να τη δει για ένα δεκάλεπτο, όπως λέει στο «Τούνελ» η φίλη του, που φιλοξενούσε το 9χρονο κοριτσάκι.

Σχετικές ειδήσεις