ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τα στοιχεία που «καίνε» την Πισπιρίγκου - Πώς πέθαναν από ασφυξία Μαλένα και Ίριδα

Μαλένα και Ίριδα
Μαλένα και Ίριδα

Πάτρα: Κατατέθηκε το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας – Πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Το πρωί της Δευτέρας κατατέθηκε στη ΓΑΔΑ στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα. Ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός, αποδίδεται σε δολοφονία και η κατάθεση του πορίσματος αναμένεται να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων.

Εισαγγελικές πηγές εξηγούσαν στο Newsbomb.gr ότι για να γίνει το επόμενο βήμα από την πλευρά της δικαιοσύνης θα πρέπει ο φάκελος που θα αποσταλεί να είναι ολοκληρωμένος, να περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, και οι καταθέσεις των γονέων της Ρούλας Πισπιρίγκου που δίνονται σήμερα. Έτσι δεν αποκλείεται αφού παραδοθεί το πόρισμα στον εισαγγελέα να υπάρχουν επιπρόσθετες διώξεις είτε αφορούν ανθρωποκτονία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου είτε και για άλλα άτομα.

Πώς πέθαναν από ασφυξία Μαλένα και Ίριδα

Η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκαν. Μετά τις αποκαλύψεις για την 9χρονη που πέθανε τον περασμένο Γενάρη, οι έρευνες και οι αναλύσεις έδειξαν πως και τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια. Τα αγγελούδια άφησαν την τελευταία τους πνοή από ασφυξία και πλέον η δικαιοσύνη καλείται να βρει τον ένοχο ή τους ενόχους.

Οι έμπειροι ιατροδικαστές μέσα από το φωτογραφικό υλικό, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, τις εκθέσεις θανάτου που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Τσιόλα και Χριστίνα Τσάκωνα και τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις της ομάδας του καθηγητή Νικόλαου Ράικου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δύο παιδιά βρήκαν ασφυκτικό θάνατο.

H διάγνωση περί ασφυξίας φέρεται να προέκυψε από την αξιολόγηση:
των δεικτών ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχο μέσω της ειδικής εξέτασης

  • των εξωτερικών κακώσεων με εκδορές στη μύτη
  • της ανάδειξης της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο), που η κυρία Τσάκωνα δεν κατέγραψε στην έκθεση της
  • της ηπατικής βλάβης και όχι ανεπάρκειας, όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα
  • του έντονου βαθμού πνευμονικού οιδήματος και της συμφόρησης των πνευμόνων

Σε στοιχείο – κλειδί φέρεται να αναδείχθιηκε το πανάκι της Ίριδας που βρέθηκε στην κούνια της καθώς τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα από ασφυξία.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Εύχομαι να μη μου φορτώσουν και τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας»

«Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό» είχε πει η Ρούλα Πισπιρίγκου στον δικηγόρο της, Όθων Παπαδόπουλο, λίγο πριν βγει το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της.

Ακόμη, όπως σημείωσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι αρνητική να γίνει εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναφορικά με τη νέα κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη, είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες από τα ρεπορτάζ. Ενδεχομένως προχωρώντας η διαδικασία να έχουμε γνώση της κατάθεσης και να την αξιολογήσουμε».

Σχετικές ειδήσεις