ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Από ασφυξία ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας - Κατατέθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών

Πάτρα: Από ασφυξία ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας - Κατατέθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών
Πάτρα: Την ασφυξία ως αιτία θανάτου των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη κατονομάζουν οι δύο ιατροδικαστές στο πόρισμα τους

Πάτρα: Την ασφυξία ως αιτία θανάτου των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη κατονομάζουν οι δύο ιατροδικαστές στο πόρισμα τους

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας το πόρισμα των ιατροδικαστών Καλογριά και Καρακούκη για την αιτία θανάτου των δύο παιδιών από την Πάτρα, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το πόρισμα αναφέρει ως αιτία θανάτου την ασφυξία και στις περιπτώσεις των δύο παιδιών. Κατά πληροφορίες, δε, οι ιατροδικαστές δείχνουν και το ίδιο μοτίβο όσον αφορά τον τρόπο του θανάτου των δύο παιδιών.

Μετά την υποβολή του πορίσματος στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου δεν ποκλείεται να έχουμε εξελίξεις ακόμα και με νέες διώξεις δεδομένου ότι καταθέτουν και οι οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το επόμενο βήμα πλέον είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων.

Εισαγγελικές πηγές εξηγούσαν στο Newsbomb.gr ότι για να γίνει το επόμενο βήμα από την πλευρά της δικαιοσύνης θα πρέπει ο φάκελος που θα αποσταλεί να είναι ολοκληρωμένος, να περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, και οι καταθέσεις των γονέων της Ρούλας Πισπιρίγκου που δίνονται σήμερα.

Όσον αφορά την αδερφή της προφυλακισμένης για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, τη Δήμητρα Πισπιρίγκου, για την ώρα δεν έχει κληθεί να καταθέσει αλλά πληροφορίες που μετέδωσε ο ALPHA δεν αποκλείουν αυτό να συμβεί την Τετάρτη καθώς η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν το μοναδικό άλλο πρόσωπο που ήταν παρών στον θάνατο της Ίριδας.

Έτσι δεν αποκλείεται αφού παραδοθεί το πόρισμα στον εισαγγελέα να υπάρχουν επιπρόσθετες διώξεις είτε αφορούν ανθρωποκτονία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου είτε και για άλλα άτομα.

Την ασφυξία ως αιτία θανάτου των δύο παιδιών από την Πάτρα είχε δείξει με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επικαλούμενος τα στοιχεία και από το πανάκι που βρέθηκε δίπλα στην Ίριδα.

Πάτρα: Το σημάδι στο μάγουλο της Ιριδας

H διάγνωση περί ασφυξίας φέρεται να προέκυψε από την αξιολόγηση:
των δεικτών ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχο μέσω της ειδικής εξέτασης

  • των εξωτερικών κακώσεων με εκδορές στη μύτη
  • της ανάδειξης της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο), που η κυρία Τσάκωνα δεν κατέγραψε στην έκθεση της
  • της ηπατικής βλάβης και όχι ανεπάρκειας, όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα
  • του έντονου βαθμού πνευμονικού οιδήματος και της συμφόρησης των πνευμόνων

Σε στοιχείο – κλειδί φέρεται να αναδείχθιηκε το πανάκι της Ίριδας που βρέθηκε στην κούνια της καθώς τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα από ασφυξία.

Σχετικές ειδήσεις