ΕΛΛΑΔΑ

Δύο μητροκτονίες σε Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη «πάγωσαν» το πανελλήνιο - Ανατριχιάζουν οι αποκαλύψεις

Δολοφονίες Κρήτη Θεσσαλονίκη
Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις δυο μητροκτονίες
Intime News

Δυο υποθέσεις μητροκτονιών μέσα σε μόλις λίγες ημέρες συγκλονίζουν τη χώρα

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις δυο μητροκτονίες που ήρθαν σήμερα στο «φως της δημοσιότητας» και οι οποίες εκτυλίχθηκαν με διαφορά μόλις λίγων ημερών. Οι δυο υποθέσεις έχουν συγκλονίσει Κρήτη και Θεσσαλονίκη, όπου ένας 42χρονος και ένας 50χρονος σκότωσαν τις μητέρες τους, μια 67χρονη και μια 79χρονη αντίστοιχα.

Την χτύπησε μέχρι θανάτου

Το στυγνό έγκλημα στο Ηράκλειο που αποκαλύφθηκε το πρωί της Τετάρτης (6/7) ανατριχιάζει. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν πρώτοι στο σημείο της δολοφονίας είδαν τον δράστη με αίματα στα χέρια και την μητέρα του να κείτεται στο έδαφος. Όπως έγινε γνωστό ο 42χρονος χτύπησε μέχρι θανάτου την ίδια του την μητέρα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr η δολοφονία της γυναίκας συνέβη περίπου στις 12:30 τη νύχτα, όταν ο 42χρονος μετέβη στο σπίτι της μητέρας του, όπου φέρεται να λογομάχησαν έντονα, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Στη συνέχεια, ο 42χρονος φέρεται με ένα ξύλινο αντικείμενο να χτύπησε στο κεφάλι την μητέρα του, μέχρι θανάτου.

Ο μητροκτόνος συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φέρεται να αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας.

Βρέθηκε μαχαιρωμένη στην μπανιέρα

Αποτροπιασμό προκαλεί και το δεύτερο έγκλημα, το οποίο έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, με τον 50χρονο δράστη να μαχαιρώνει την ηλικιωμένη μητέρα του στον λαιμό.

Η σορός της 79χρονης βρέθηκε σήμερα και μετά από πέντε μέρες από την δολοφονία της, μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού της, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Σύμφωνα με το grtimes.gr την ηλικιωμένη βρήκε χθες το μεσημέρι ο 53χρονος γιος της που ανησύχησε, καθώς η μητέρα του δεν έδινε σημάδια ζωής τα τελευταία 24ωρα.

Λόγω των σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δράστης, όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας αποφάσισε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία, η οποία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος 79χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Νεάπολης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 50χρονος γιός της, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (05-07-2022), σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης όπου διέμενε, εντοπίστηκε νεκρή, από συγγενικό της πρόσωπο, η 79χρονη, φέροντας τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο στην δεξιά τραχηλική χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστης της επίθεσης σε βάρος της 79χρονης γυναίκας, η οποία εκτιμάται ότι τελέσθηκε προ πέντε ημερών περίπου, είναι ο 50χρονος σύνοικος γιός της, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του. H σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις